Politică

PNL și prefectul UDMR Tasnadi cad la pace. Tasnadi i-a asigurat de o colaborare „fără sincope“.

Emil Boc, Dan Tarcea și Daniel Buda l-au felicitat pe noul prefect de Cluj, Tasnadi Szilard, pentru funcția obținută. PNL Cluj și UDMR au căzut la pace.


 

După ce Tasnadi Szilard, membru UDMR, a fost numit în funcția de prefect al județului Cluj, a apărut un scandal politic imens.


 

„Echipa” PNL Cluj a fost dezamăgită de numirea unui membru UDMR în capul Prefecturii, funcție care din punctul lor de vedere „aparținea” PNL-ului.  Cu puțin timp înainte, în funcția de prefect de Cluj se afla Mircea Abrudean, membru PNL, care a fost numit secretar general adjunct al Guvernului.


Când Guvernul a anunțat că Tasnadi Szilard va ocupa funcția acestuia, chiar și primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a răbufnit, spunând că atât el, cât și Clujul, au fost sfidați.

O colaborare „fără sincope”

Totuși, primarul și-a lăsat la o parte conflictele din partid pentru a-l felicita pe noul prefect de Cluj. Exemplul său a fost urmat și de viceprimarul Dan Tarcea și președintele PNL Cluj Daniel Buda, a mărturisit pentru monitorulcj.ro noul Prefect.


Tasnadi Szilard ne-a mai spus că a fost asigurat de o colaborare deplină.  

„Știu că au existat anumite nemulțumiri legate de numire mea, însă Domnul Primar m-a felicitat prin mesaj și m-a asigurat de colaborarea dumnealui. De asemenea, domnul viceprimar Dan Tarcea m-a felicitat în cursul acestei zile. Nu în ultimul rând, domnul Daniel Buda m-a felicitat telefonic, tot în cursul acestei zile, și m-a asigurat de o colaborare deplină. Cu această ocazie vreau să le mulțumesc încă odată pentru deschidere și pentru felicitări, iar aceste mesaje și telefoane îmi dau speranța că vom avea o comunicare și colaborare fără sincope”, a declarat pentru monitorulcj.ro Tasnadi Szilard.


Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe nu l-a contactat pe prefect, cu toate că el a fost cel mai dur la adresa numirii lui Tasnadi în noua funcție. Tișe a declarat miercuri, 3 martie, că va cere demiterea lui Vakar Istvan, cel care ocupă în acest moment postul de vicepreședinte în Consiliul Județean, ca un act de răzbunare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter