Politică

Boc, dezamăgit de numirea unui prefect UDMR la Cluj: „Nu am de gând să tolerez nerespectarea simbolurilor naționale”

Emil Boc este dezamăgit deoarece noul prefect de Cluj face parte din UDMR și nu PNL. Primarul este interesat ca noul prefect să respecte toate simbolurile naționale și spune că nu va accepta nici „cel mai mic derapaj”.

 

 


Primarul municipiului Cluj-Napoca a vorbit la radio despre numirea noului prefect al județului Cluj, Tasnádi Szilárd. Faptul că nu a fost numit în funcție un membru PNL l-a dezamăgit enorm de mult pe Emil Boc.

 


Edilul consideră că numirea unui prefect din alt partid decât PNL reprezintă un „gest de sfidare”, fără precedent.

„Sunt fără cuvinte. E un gest de sfidare fără precedent a conducerii PNL față de organizația PNL Cluj. Eu am fost președintele acestui partid câțiva ani, din 2005 până în 2012, 7 ani de zile, dar niciodată Clujul nu a fost umilit. De altfel, niciodată ca președinte de partid nu am umilit organizațiile politice care au adus scor politic la partid. Iar Clujul că le place unora, că nu le place, a adus cele mai multe voturi în zestrea generală a Partidului Național Liberal, la toate alegerile. Deci organizația care aduce cele mai multe voturi pur și simplu a fost umilită. Asta e o palmă dată tuturor colegilor mei din PNL care au muncit cu bună credință. Ne-am străduit să ne facem datoria la toate tipurile de alegeri, iar practic conducerea centrală a partidului ne-a sfidat”, a explicat Boc.


Boc: „Asta e politica, dar doare”

Emil Boc a recunoscut că lucruri de acest fel se întâmplă deseori în politică. Primarul a mai spus că nu va tolera nici cel „mai mic derapaj” când vine vorba de respectarea tuturor simbolurilor naționale.

„Asta e în politică uneori, dar doare și, așa cum am spus-o într-o emisiune anterioară, s-au întrecut niște linii roșii între conducerea centrală și PNL Cluj. Asta este vocea tuturor colegilor, cruda realitate pe care o trăim. Evident că acum pe mine mă interesează foarte atent respectarea, în funcție de gravitate, a legii de noul prefect și mai ales respectarea tuturor simbolurilor naționale, la care nu am de gând să tolerez nici cel mai mic derapaj” , a adăugat primarul.  


Emil Boc este convins că va reuși să colaboreze eficient și cu acest prefect, în ciudat discuțiilor pornite de la această temă.

„Eu am conlucrat cu toți prefecții care au fost. Am schimbat și eu cu vreo 10-12 prefecți de când sunt primar. Am colaborat așa cum se spune și în Constituție - între prefect, pe de-o parte, primar, pe de-o altă parte, nu există relație de subordonare, ci de colaborare. Am colaborat și voi colabora cu toți reprezentanții instituțiilor statelor, indiferent că au fost de la PSD, UDMR, nu am avut o problemă să colaborez loial, în interes public, pentru rezolvarea problemelor orașului. De aceea Clujul este unde este - deoarece am cultivat acest climat de colaborare, cum îl numim noi - ecosistem. Nu ego contează, ci eco. Această capacitate de a lucra împreună, de a ne respecta, de a clădi o comunitate puternică și solidă contează. Voi face tot ce îmi stă în putință ca acest oraș să nu-și piardă dimensiunea de ecosistem, să își păstreze dimensiunea europeană, să fie o altfel de normalitate”, a menționat Emil Boc.


CITEȘTE ȘI:

Tișe se răzbună pe UDMR după numirea prefectului Tasnadi: „Voi cere demisia vicepreședintelui CJ, Vakar Istvan”

 

abonare newsletter