Politică

Războiul dintre Tișe și Orban a trimis la Cluj un prefect UDMR. Boc, foc și pară: „Eu nu am făcut niciodată așa ceva”

Emil Boc a făcut primele declarații după numirea lui Szilard Tasnadi în funcția de prefect al județul Clujului.

 

 


Edilul Clujului nu are nicio problemă cu o posibilă colaborare între PNL și UDMR la Cluj, dar este în continuare nemulțumit de faptul că liberalii au pierdut administarea județului.

 


„La Primărie şi Consiliu Local, dar și la judeţ, guvernarea este alături de UDMR, şi eu şi domnul Tişe avem majoritatea alături de UDMR. Acesta este un lucru clar, care a adus stabilitate oraşului şi judeţului, am reuşit să facem din Cluj un model de prosperitate. Avem și noi limitele în care colaborăm, dar sunt linii roşii pe care, se ştie bine, că nu le trecem niciodată.”, a spus Boc.

Boc a ținut să le reamintească că în vremea guvernării PDL, Clujul a avut prefect democrat-liberal. Numirea lui Szilard Tasnadi în funcția de prefect a venit după o serie de contre între Alin Tișe și Ludovic Orban. Liderii PNL au decis să renunțe la prefectura Cluj și să obțină controlul în alte județe.


„Partidul PNL a trecut o linie roşie în relaţia cu noi pentru că, din acest punct de vedere, nu am argumente să spun de ce PNL a optat pentru alt judeţ şi nu pentru Cluj, atunci când s-a făcut în coaliţie această decizie pe politic. Eu am fost preşedinte al Partidului Democrat Liberal şi nu am avut niciodată la Cluj alt prefect decât PDL şi atunci, şi acum, Clujul a avut cel mai mare număr de voturi adus partidului. Acum nu avem prefect, atunci am avut prefect. Asta depinde de ce stabileşte conducerea centrală a partidului. Din primul rând când am auzit, această reacţie pe care am avut-o a fost legată de starea profundă de nemulţumire din PNL Cluj, şi la Buda, şi la Tişe, la Boc, şi la Tarcea, şi la toţi colegii există această nemulţumire. De  aici încolo bătălia e puternică şi e continuată în interiorul partidului", a declarat Emil Boc la un post de radio.

Ultimele Stiri
abonare newsletter