Politică

Iohannis, mesaj pentru Boc: „Sunt probleme fictive (banii pentru centrele de vaccinare - n.r.). Cum nu mai avem campanii electorale, trebuie să găsească politicienii alte metode de a ieși în față”!

Președintele Klaus Iohannis a intervenit în disputa Emil Boc - Vlad Voiculescu, spunând sursa banilor pentru organizarea centrelor de vaccinare e o problemă „fictivă”.

 

 


Klaus Iohannis a intervenit în disputa dintre primarii de municipii reprezentanți de Emil Boc și ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, după ce edilii au acuzat Ministerul Sănătății că îi pune să plătească organizarea centrelor de vaccinare și plata personalului medical aferent.

 


Șeful statului a afirmat că „nu sunt probleme reale, sunt probleme fictive”, folosite de politicieni pentru „a ieși în față”.

„Nu cred că aceste probleme vor pune în pericol succesul campaniei de vaccinare, cum ele nu sunt probleme reale, sunt probleme fictive, prin care probabil unii au crezut că este posibil să se profileze un pic în plus. Cum nu mai avem campanii electorale, trebuie să găsească politicienii alte metode de a ieși în față”, a declarat Iohannis într-o conferință de presă, potrivit Libertatea.


„Pot să vă spun din surse sigure, de la Președinție, că această ordonanță urmează să fie dată, a fost discutată inclusiv cu menționații primari nemulțumiți, care vor primi sprijinul Guvernului, medicii și personalul medical care va lucra în aceste centre vor fi plătiți, primarii vor amenaja aceste secții și se vor deconta de către Guvern aceste cheltuieli”, a mai spus președintele Klaus Iohannis.

Emil Boc „a câștigat războiul” cu Vlad Voiculescu

Cheltuielile cu centrele de vaccinare vor fi suportate de la bugetul de stat, Guvernul urmând să emită o ordonanță de urgență în acest scop în această săptămână, a anunțat marți primarul Emil Boc, președintele Asociației Municipiilor din România, după o întâlnire a primarilor cu ministrul Finanțelor.


Boc a precizat că actul normativ va stabili și sumele care vor fi plătite medicilor și personalului din centre.

„Forma finală a ordonanței de urgență va respecta prevederile strategiei naționale de vaccinare”, a precizat Boc.


Primarii de municipii au avut o discuție pe tema finanțării centrelor de vaccinare cu ministrul Finanțelor Alexandru Nazare. Înaintea întâlnirii cu ministrul Finanțelor, Emil Boc a afirmat că primarii au fost „lăsați cu ochii în soare” în urma ordonanței de urgență cu privire la vaccinare.

„Cele rele să se spele, cum este această ordonanță de urgență cu privire la vaccinare unde am fost lăsați, cum se spune în popor, scuzați-mi expresia, cu ochii în soare, adică cu obligații, dar fără bani. Noi nu cerșim bani, să ne înțelegem. Noi spunem că vrem să ne implicăm, că vrem să fie de succes acest proiect de vaccinare națională”, a declarat Emil Boc înaintea întâlnirii cu ministrul Finanțelor.

CITEȘTE ȘI

Emil Boc „a câștigat războiul” cu ministrul Sănătății. Cheltuielile legate de centrele de vaccinare, suportate din bugetul de stat

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter