Politică

Emil Boc „a câștigat războiul” cu ministrul Sănătății. Cheltuielile legate de centrele de vaccinare, suportate din bugetul de stat

Emil Boc a câștigat disputa cu Ministerul Sănătății, iar cheltuielile legate de centrele de vaccinare vor fi suportate din bugetul de stat.

 

Cheltuielile cu centrele de vaccinare vor fi suportate de la bugetul de stat, Guvernul urmând să emită o ordonanță de urgență în acest scop în această săptămână, a anunțat marți primarul Emil Boc, președintele Asociației Municipiilor din România, după o întâlnire a primarilor cu ministrul Finanțelor.


 

Boc a precizat că actul normativ va stabili și sumele care vor fi plătite medicilor și personalului din centre.


„Forma finală a ordonanței de urgență va respecta prevederile strategiei naționale de vaccinare”, a precizat Boc.

Primarii de municipii au avut o discuție pe tema finanțării centrelor de vaccinare cu ministrul Finanțelor Alexandru Nazare. Înaintea întâlnirii cu ministrul Finanțelor, Emil Boc a afirmat că primarii au fost „lăsați cu ochii în soare” în urma ordonanței de urgență cu privire la vaccinare.


„Cele rele să se spele, cum este această ordonanță de urgență cu privire la vaccinare unde am fost lăsați, cum se spune în popor, scuzați-mi expresia, cu ochii în soare, adică cu obligații, dar fără bani. Noi nu cerșim bani, să ne înțelegem. Noi spunem că vrem să ne implicăm, că vrem să fie de succes acest proiect de vaccinare națională”, a declarat Emil Boc înaintea întâlnirii cu ministrul Finanțelor.

Boc: „Plata care ține personalul medical să fie asigurată de către Ministerul Sănătății”

Emil Boc a spus că tot ceea ce ține de actul medical, de dotare și personal, ar trebui să fie suportat, conform strategiei de vaccinare, de bugetul național. Este vorba de plata persoanelor din centre și de acreditarea acestora din punct de vedere medical.


„Plata care ține de personalul medical este fundamental obligatoriu să fie asigurată de către Ministerul Sănătății”, a spus Boc, care a adăugat că primăriile vor avansa banii pentru organziarea centrelor. „Dar vrem să știm clar când și de unde ni se rambursează acești bani”, a completat Boc.

CITEȘTE ȘI


Conflictul dintre Emil Boc și ministrul Sănătății continuă! „Faptul că un ministru al Sănătății a ignorat un act oficial al Guvernului spune multe”

 

abonare newsletter