Politică

Clujeanca Hegedüs Csilla, desemnată secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene

Uniunea Democrată Maghiară din România și-a desemnat secretarii de stat în șase ministere. Printre ei se numără și clujeanca Hegedüs Csilla.

 

 


Consiliul Permanent al UDMR a decis în ședința de marți, desemnarea secretarilor de stat în șase ministere. Potrivit deciziei CP, propunerile UDMR  pentru aceste funcții sunt următoarele:

 


- Kallós Zoltán la Ministerul Educației și Cercetării;
- Demeter András István la Ministerul Culturii;
- Oltean Csongor la Ministerul Tineretului și Sportului;
- Szép Róbert la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor;
- Hegedüs Csilla la Ministerul Fondurilor Europene;
- Makkai Péter la Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Consiliul Permanent al Uniunii va decide în următoarele zile cu privire la numirea altor secretari de stat în alte ministere.


Clujeanca Hegedüs Csilla a fost secretar de stat responsabil pentru patrimoniul cultural, iar în 2014 a fost pentru scurt timp ministru al Culturii și vicepremier. Din 2011 este vicepreședinte executiv al UDMR, responsabil pentru cultură și purtător de cuvânt al Uniunii, din 2019.

Din 2001, coordonează revitalizarea Castelului Bánffy din Bonțida și este organizator de programe educaționale și culturale. A coordonat implementarea a peste zece proiecte finanțate de Comisia Europeană, având parteneri din numeroase state ale UE.


În 2008, programul de specializare în reabilitarea patrimoniului construit, organizat din 2001 la Castelul Bánffy a câștigat Marele Premiu Europa Nostra. Din 2012 până în prezent, este membru al juriului Marca patrimoniului european din Bruxelles. Din martie 2020, este cercetător la Institutul de Cercetare în Strategii Europene de la Budapesta.

CITEȘTE ȘI


PNL, USR PLUS și UDMR nu se înțeleg la împărțirea funcțiilor de prefect: „Sunt județe pe care le vrem toți, cum ar fi Clujul”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter