Politică

Alegeri parlamentare 2020. Cele mai frecvente întrebări despre votul din diaspora

Alegeri parlamentare 2020. MAE a publicat pe site-ul oficial o secțiune care răspunde întrebărilor privind votul în diaspora la alegerile parlamentare 2020.

 

 


Ministerul Afacerilor Interne a publicat pe site-ul oficial o secțiune care răspunde întrebărilor privind votul în diaspora la alegerile parlamentare 2020.

 


Alegeri parlamentare 2020. Votul în diaspora

La rubrica „Întrebări frecvente” sunt 30 de întrebări și răspunsuri privind procesul de vot în străinătate.

Potrivit reprezentanților MAE, rubrica de pe pagina de internet oferă răspunsuri la cele mai frecvente întrebări adresate de cetățenii români din afara granițelor țării cu privire la exercitarea dreptului de vot prin corespondență sau la secție, modalitatea de a deveni membri ai birourilor secțiilor de votare organizate în străinătate și importanța respectării măsurilor de siguranță sanitară în contextul epidemiei de COVID19.


În ceea ce privește votul la urnă, cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara țării pot vota la secțiile organizate în străinătate pe parcursul a două zile, sâmbătă, 5 decembrie și duminică, 6 decembrie.

Pe baza propunerilor transmise la data de 16 noiembrie de către Ministerul Afacerilor Externe, Autoritatea Electorală Permanentă a aprobat înființarea a 748 de secții de votare în străinătate. Lista secțiilor de votare este disponibilă pe site-ul MAE, în secțiunea dedicată alegerilor parlamentare 2020.


CITEȘTE ȘI:

Comunitățile de români din diaspora vor putea vota două zile la rând la alegerile parlamentare din decembrie

 


 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter