Politică

Donald Trump a câștigat alegerile în Florida, Ohio sau Texas. Joe Biden, în continuare în frunte

Lupta între Donald Trump și Joe Biden este una dintre cele mai strânse din ultimii ani pentru scaunul de președinte al S.U.A.

Donald Trump a câștigat alegerile în Florida, Ohio sau Texas. Joe Biden, în continuare în frunte Donald Trump a câștigat alegerile în Florida, Ohio sau Texas. Joe Biden, în continuare în frunte

Preşedintele republican în exerciţiu Donald Trump a câştigat în Florida, un stat crucial pentru realegerea sa şi pe care democratul Joe Biden spera să îl obţină el, relatează Fox, NBC şi CNN.

Florida îi permite lui Donald Trump să obţină 29 de noi mari electori.


Candidatul republican a câştigat de asemenea şi în statele Iowa şi Montana, ceea ce îi aduce trei, respectiv şase mari electori suplimentari.

În total, Donald Trump a obţinut cel puţin 171 de mari electori.


Fox îl dă de asemenea câştigător şi în Texas, bastion republican, dar unde cursa a fost strânsă, ceea ce i-ar aduce 38 de mari electori suplimentari.

Pentru moment, rivalul său democrat Joe Biden era în continuare în frunte în noaptea de marţi spre miercuri. La ora 06:00 GMT, democratul adunase 223 de mari electori. Fox îl dă de asemenea câştigător şi în Arizona.


Pentru a câştiga alegerile este nevoie de obţinerea a 270 de mari electori.

Scrutinul este mai strâns ca oricând. Rezultatul alegerilor ar urma să se joace în statele din centru (Midwest): Michigan, Pennsylvania şi Wisconsin.


Carolina de Nord ar putea de asemenea schimba cursul alegerilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter