Politică

După ce a ratat pragul pentru Consiliul Județean Cluj, Remus Lăpușan candidează pentru un loc de deputat

Fostul consilier județean va deschide lista Pro România Cluj pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

După ce a ratat pragul pentru Consiliul Județean Cluj, Remus Lăpușan candidează pentru un loc de deputat După ce a ratat pragul pentru Consiliul Județean Cluj, Remus Lăpușan candidează pentru un loc de deputat

 

 


Remus Lăpușan, președintele Pro România Cluj, a declarat pentru Monitorul de Cluj că va candida la alegerile parlamentare pentru un loc în Camera Deputaților. Liderul Pro România nu a dorit să dezvăluie restul numelor de pe lista organizației, spunând că aceasta este încă în curs de definitivare.

 


Pro România Cluj va avea un număr de 13 candidați la Camera Deputaților și 6 candidați la Senat. Printre ei se numără și membri proveniți din ALDE, a mai arătat Remus Lăpușan.

„Voi candida la Camera Deputaților. Astăzi finalizăm candidaturile, adică avem lista finală, cu cei care vor candida, în ordine alfabetică, urmând ca mâine, conducerea centrală să valideze lista în ordinea în care vor apărea pe liste, de la 1 la 13 la Camera Deputaților și de la 1 la 6 la Senat. Sunt pe liste și colegi proveniți de la Pro România din partea ALDE”, a declarat Lăpușan.


Pro România, sub pragul electoral la alegerile locale

În județul Cluj, la alegerile locale din 27 septembrie, Pro România a obținut 3,69% din voturi pentru Consiliul Județean Cluj, situându-se sub pragul electoral de 5%. Remus Lăpușan, candidatul partidului pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj a obținut un rezultat puțin mai mare, de 3,74% din voturi.

ALDE și Pro România fuzionează

Formațiunile Pro România şi ALDE au decis să aibă candidaţi comuni la alegerile parlamentare şi să formeze un singur partid. Noua formațiune politică se va numi Pro România Social Liberal, a anunţat, joi, liderul Pro România, Victor Ponta.


„Suntem iar în criză şi dacă alţii nu au curajul sau nu au dorinţa de a opri acest drum spre prăpastie, trebuie să-l facem noi. Vreau să şi cred că putem să construim în jurul acestei echipe Pro România, cu sprijinul tuturor celor de la ALDE, o alternativă şi o forţă capabilă să lupte şi să se opună măsurilor greşite pe care Guvernul PNL şi aliaţii săi le iau”, a declarat Ponta, într-o conferinţă comună cu liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu.

Membrii ALDE candidează pe listele Pro România la parlamentare

Călin Popescu-Tăriceanu a precizat că la alegerile parlamentare membrii ALDE vor candida pe lista Pro România, pentru că fuziunea nu va fi gata din punct de vedere juridic. Repartiția pe listă va fi de 60% pentru Pro România, respectiv 40% pentru ALDE. De asemenea, Victor Ponta va deschide lista la Camera Deputaților, în București, iar Călin Popescu-Tăriceanu, la Senat.


„Vrem să jucăm rolul unei busole. Milităm pentru principiile și valorile în care credem. Noi, din ALDE, pentru principiile liberale, cei din Pro România pentru o politică socială coerentă. Am văzut că PSD a fost de acord cu toate măsurile Guvernului: introducerea stării de urgență, prelungirea stării de urgență, introducerea și prelungirea stării de alertă, adică acele măsuri care au încălcat drepturi și libertăți. Suntem singurii capabili să facem o reală opoziție. Avem o experiență pe care o punem în față”, a precizat Tăriceanu.

CITEȘTE ȘI

Vasile Dîncu deschide lista PSD Cluj pentru Senat

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter