Politică

Când vor avea loc ALEGERILE LOCALE? Două posibile date pentru alegerea primarilor, consilierilor locali și consilierilor județeni

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a vorbit despre organizarea alegerilor locale din 2020.

cand-vor-avea-loc-alegerile-locale-doua-posibile-date-pentru-alegerea-primarilor-si-consilierilor-locali-si-consilierilor-judeteni

Guvernul Orban consideră că o perioadă „potrivită” pentru organizarea alegerilor locale este sfârşitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie, a declarat, vineri, premierul Ludovic Orban, care a adăugat că atât data de 27 septembrie, cât şi 4 octombrie sunt „bune” pentru desfăşurarea scrutinului.

„În urma deciziei Curţii Constituţionale a României, este clar că e nevoie de o lege pentru prelungirea mandatelor. Problema este legată de data alegerilor. În ceea ce ne priveşte pe noi, ca Guvern, noi am anunţat public de două luni, că noi considerăm o dată potrivită sfârşitul lui septembrie, începutul lui octombrie pentru desfăşurarea alegerilor”, a declarat Ludovic Orban, într-o conferință de presă.


Este după perioada de concedii, înaintea unei eventuale reveniri a epidemiei, care este estimată, să spun, după 1 octombrie, după 15 octombrie, şi e o perioadă în care se poate face campanie, astfel încât oamenii să-şi aleagă primarii, consilierii locali, preşedinţii de consilii judeţene şi consilierii judeţeni în deplină cunoştinţă de cauză, cunoscând programele candidaţilor”, a explicat premierul.

27 septembrie sau 4 octombrie, două date posibile pentru alegerile locale din 2020

Întrebat dacă 27 septembrie este o dată pe care o preferă pentru scrutinul de la locale, prim-ministrul a spus: „27 septembrie sau 4 octombrie, astea sunt cele două date”.


„Din punctul nostru de vedere, oricare din aceste două date sunt bune. Acum aşteptăm să vedem, pentru că nu am înţeles clar din decizia Curţii cine stabileşte data alegerilor, Guvernul prin Hotărâre de Guvern, Parlamentul prin lege, eu nu am înţeles, vă spun sincer. Se pare că a fost o decizie, aşa, că poate şi Guvernul, poate şi Parlamentul, o să vedem motivarea, până nu vedem motivarea nu putem şti cu precizie ce e în deciziile Curţii”, a completat Orban.

CITEȘTE ȘI:


Cu cine votează românii la alegerile din 2020? Peste jumătate visează la o dorință veche!
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter