Politică

Deputatul clujean ALDE Steluța Cătăniciu a trecut la grupul PSD

Deputatul clujean Steluța Cătăniciu (ALDE) a trecut la PSD. Nu singură, ci alături de colegii Varujan Vosganian, Anton Anton, Doru Oprișcan, Daniel Olteanu şi Constantin Avram.

Deputatul clujean ALDE Steluța Cătăniciu a trecut la grupul PSD Deputatul clujean ALDE Steluța Cătăniciu a trecut la grupul PSD

Deputaţii ALDE s-au afiliat grupului parlamentar al PSD, a anunţat, miercuri, deputatul Varujan Vosganian în plenul Camerei Deputaţilor. Este vorba de 6 parlamentari care activau ca deputați neafiliați după desființarea grupului ALDE.

„Vă informez că următorii deputaţi ALDE, începând de astăzi, 3 iunie, se vor afilia grupului parlamentar al PSD. Este vorba de Anton Anton, Constantin Avram, Steluţa Cătăniciu, Daniel Olteanu, Doru Oprişcan şi Varujan Vosganian", a transmis Varujan Vosganian, de la tribuna Camerei Deputaților.


Preşedintele de şedinţă, Florin Iordache, a luat act de acest anunţ.

ALDE a rămas fără grup parlamentar la Camera Deputaţilor în septembrie 2019, când cinci dintre deputaţi, respectiv Marian Cucşa, Graţiela Gavrilescu, Alexandru Băişanu, Ion Cupă şi Mihai Niţă, şi-au depus demisiile, iar din 14 membri au rămas doar nouă.


Condamnată pentru conflict de interese

În martie 2013, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că Steluţa Gustica Cătăniciu a fost în conflictul de interese administrativ când a ocupat funcţia de consilier local în cadrul Consiliului Local Cluj-Napoca (2008-2012), întrucât a acordat asistenţă juridică unei firme aflate în proces cu municipalitatea. În 2018, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a respins ca inadmisibilă plângerea deputatei Steluţa Cătăniciu, vicepreşedinte ALDE, împotriva sentinţei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a constatat în 2015 că aceasta a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese.

Steluța Cătăniciu nici nu ar fi trebuit să fie parlamentar ca urmare a concluziilor ANI. După ce ANI a declarat-o în conflict de interese administrativ, deputatul ALDE a contestat în instanță raportul Agenției. A pierdut la Curtea de Apel Cluj și la Înalta Curte de Casație și Justiție, ceea ce nu a împiedicat-o să se adreseze CEDO.


Cum politicianul avea interdicție de a mai ocupa vreo funcție publică, dar colegii i-au validat mandatul de parlamentar, cazul său a apărut și în cele două rapoarte MCV din 2017.

CITEȘTE ȘI


Liviu Dragnea își poate pune pofta-n cui! Ce se întâmplă cu fostul lider PSD?

 

abonare newsletter