Politică

Judecătoare din Cluj, despre decizia CEDO în cazul Codruței Kovesi: „Este superficială!”

Liderul Uniunii Naţionale a Judecătorilor (UNJR), judecătoarea Dana Gîrbovan, a spus, joi, referitor la decizia CEDO în privinţa Laurei Codruţa Kovesi, că CCR a fost atacată pe nedrept.

Judecătoare din Cluj, despre decizia CEDO în cazul Codruței Kovesi: „Este superficială!” Judecătoare din Cluj, despre decizia CEDO în cazul Codruței Kovesi: „Este superficială!”

Dana Gîrbovan, judecătoare din Cluj, care a fost propusă pentru funcția de ministru al Justiției spune că decizia pe care Curtea Europeană a Drepturilor Omului în cazul Laurei Codruța Kovesi a fost una „superficială”.

„A fost din nou atacată CCR pe motiv că ar fi îngrădit un drept fundamental al doamnei procuror-şef. În realitate, dacă citim cele două decizii (CEDO şi CCR, n.r.) cu atenţie, o să observăm că nu a existat nici măcar o sferă de interferenţă între cele două. CCR nu face niciun fel de referire la limitele controlului pe care instanţele le-ar putea face cu privire la decizia de revocare. S-a rezumat la a analiza care este rolul ministrului, al preşedintelui in raportul acesta şi care care sunt limitele controlului administrativ într-o eventuală cerere a ministrului, fără să vizeze persoana. Pe de altă parte, CEDO (...) priveste problema strict din punctul de vedere a dreptului individual. Este destul de superficială decizia Curţii, pentru că nu are în vedere aceste considerente”, mai spune sursa citată. Sunt planuri diferite în decizia CEDO şi CCR. CEDO nu face această analiză a modului de numire. Spune că în România, chestiunile ce privesc cariera magistraţilor pot fi atacate în contencios. Şi aşa este. Dar nu poti să pui sub semnul egalitatii o numire prin concurs (...) şi o numire facută pe fundamente politice”, a Dana Gîrbovan în cadrul unei emisiuni.


CITEȘTE ȘI: Laura Codruța Kovesi a caştigat la CEDO procesul prin care a contestat revocarea de la funcția de șef al DNA

 

CITEȘTE ȘI: Cine e Dana Gârbovan, judecătoarea din Cluj propusă ministru al Justiției?

 


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter