Politică

Iohannis: „Fără sancțiuni, morții pe care îi plângem ar fi fost și mai mulți”

Președintele Klaus Iohannis a declarat că, fără sancțiunile date de la intrarea în stare de urgență, numărul deceselor provocate de coronavirus ar fi fost mult mai mare.

Iohannis: „Fără sancțiuni, morții pe care îi plâgem ar fi fost și mai mulți” Iohannis: „Fără sancțiuni, morții pe care îi plâgem ar fi fost și mai mulți”

Șeful statului a criticat decizia CCR prin care a fost declarată neconstituțională ordonanța de urgență care a majorat amenzile pentru cei care nu respectă restricțiile în perioada stării de urgență.

„Criza pe care o traversăm pune la încercare rezistența, solidaritatea și tăria de caracter. Acum se departajează cei responsabili și curajoși de cei iresponsabili, de populiștii care fac promisiuni mincinoase. Sunt pe de o parte românii care respectă interdicțiile, sunt specialiștii și sunt guvernanții care iau măsuri ample. Este partea societății orientată spre depășirea crizei. De cealaltă parte îi vedem pe oamenii trecutului care vor să se întoarcă la corupție și ineficiență. PSD și acoliții săi fac tot posibilul ca efortul națiunii să eșueze. România a trebuit să ia măsuri drastice pentru a-i proteja pe oameni.


Am văzut ieri cu câtă satisfacție au primit unii politicieni decizia CCR privind amenzile. E încă un semn de nepăsare, de inconștiență. E o dovadă că pentru ei interesul politic e mai presus de oameni. E surprinzător că aceste sancțiuni sunt disputabile, deși e evident că au fost necesare. Surprinzătoare e perspectiva unor autorități care au obligația constituțională de a nu pierde din vedere interesul general al societății. Fără aceste sacțiuni, morții pe care astăzi îi pângem ar fi fost mult mai mulți”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele României a avertizat că pericolul prezentat de pandemia de coronavirus nu a trecut, arătând că doar respectând restricțiile impuse de autorități vor putea fi reluate activitățile cotidiane.


„Pericolul epidemiei nu a trecut. Responsablitatea fiecăruia dintre noi e aceeași. Regulile și sancțiunile nu au alt scop decât protejarea sănătăți și vieții. Doar respectând aceste măsuri vom putea să ne reluăm actvitățile cotidiene”, a mai spus șeful statului.

CITEȘTE ȘI


CCR: Amenzile pentru încălcarea ordonanțelor militare, NECONSTITUȚIONALE

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter