Politică

Maghiara NU va deveni limbă oficială în Ardeal! Scandal printre deputați

Deputații au respins legea UDMR prin care limba maghiară ar fi devenit limbă oficială în Ardeal.

Maghiara NU va deveni limbă oficială în Ardeal! Scandal printre deputați Maghiara NU va deveni limbă oficială în Ardeal! Scandal printre deputați

Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a respins proiectul de lege iniţiat de UDMR privind Codul Administrativ, ce prevedea ca autorităţile locale să fie obligate să folosească oficial în comunităţile unde o minoritate naţională are peste 20% limba minorităţii respective.

La începutul lunii aprilie, Senatul a adoptat tacit un proiect de lege problematic iniţiat de UDMR: autorităţile locale sunt obligate să folosească oficial în comunităţile unde o minoritate naţională are peste 20% limba minorităţii respective.


Maghiara nu va deveni limbă oficială în Ardeal

Proiectul viza, de fapt, impunerea limbii maghiare în localităţile din Transilvania, dominate de minoritatea maghiară.

Proiectul de lege depus de UDMR a fost respins de Camera Deputaţilor în calitate de for decizional: 287 de voturi pentru respingere, 21 de voturi împotrivă şi 3 abţineri.


La dezbaterile din Camera Deputaţilor, PNL şi PMP au acuzat un troc politic între PSD şi UDMR. PSD a amintit că preşedintele Klaus Iohannis a ascultat solemn imnul Ţinutului Secuiesc într-o vizită în Harghita şi Covasna. UDMR a acuzat lipsa dezbaterilor. Urmează votul final.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter