Politică

Iohannis: „Ne vom putea deplasa individual, fără a da declarații!”. Viața NU revine la normal după 15 mai

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că multe dintre restrângerile actuale vor rămâne în vigoare și după 15 mai, cum ar fi interdicțiile pentru adunări publice.

Klaus Iohannis: „Ne vom putea deplasa individual, fără a da declarații!”. Viața NU revine la normal după 15 mai Klaus Iohannis: „Ne vom putea deplasa individual, fără a da declarații!”. Viața NU revine la normal după 15 mai

„Dragi români, așa vom arăta după 15 mai, în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun!”, a declarat președintele României, Klaus Iohannis, înainte de a-și da jos masca de protecție. Șeful statului a avut o nouă întâlnire cu premierul Ludovic Orban și alți reprezentanți ai Guvernului, unde s-au discutat măsurile de relaxare după încetarea stării de urgență în contextul pandemiei de coronavirus.

Multe restricții rămân în vigoare după 15 mai

„Până în 15 mai, toate restricțiile rămân în vigoare. După, ne vom putea mișca mai liber dar, din păcate, viața nu revine la normalitatea pe care am cunoscut-o înaintea pandemiei”, a declarat președintele Klaus Iohannis, în cadrul unei intervenții video. Vestea bună este că, potrivit șefului statului, după încetarea stării de urgență, oamenii se vor putea deplasa din nou „liberi”, individual, fără a fi necesară completarea unei declarații pe proprie răspundere.


Purtarea măștilor de protecție devine obligatorie

„Am decis ca, după data de 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în spațiile publice închise și atunci când folosim transportul în comun. Măsura nu este limitată în timp, vom putea renunța la purtarea măștii poate la anul, atunci când această pandemie va fi sub control și nu există riscul infectării”, a precizat Iohannis.

Românii se vor putea deplasa individual, fără să dea socoteală

„A doua măsură pe care am decis-o, una care cu siguranță va bucura pe foarte mulți români, după epuizarea actualei stări de urgență, vom renunța la restrângerile care privesc persoane. Deci, nu vom prelungi restricțiile de deplasări individuale, vom putea să ne deplasăm în spații publice, fără să declarăm în prealabil unde și de ce mergem. Este vorba despre libertatea de mișcare individuală”, a explicat președintele României.


România va intra într-o „nouă normalitate”

Până în 15 mai, stați acasă! (...) Vom avea un plan de relaxare în pași, vom stabili cu exactitate care activitate când poate să înceapă. (...) Să nu ne imaginăm că totul revine la normal după 15 mai!” (...) Vom încerca să intrăm într-o «nouă normalitate» fiindcă, din păcate, specialiștii ne spun că virusul nu va dispărea, va trebui să găsim o modalitate de trai cu acest virus, cu această epidemie. În traducere liberă, pe măsură ce interdicțiile impuse de autorități vor fi luate înapoi, răspunderea fiecăruia dintre noi va deveni mai mare”, a precizat Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI:


Cum vor trăi clujenii în următorul an? Emil Boc: „Vom purta măști, evităm grupurile mari!”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter