Politică

Medicii luptă cu boala fără măști, Guvernul cheltuie 1 mil. € pentru un schit la Athos

Parlamentarii au votat modificarea unei legi privind sprijinul financiar acordat de statul român unui schit românesc din Grecia.

Astfel, în Monitorul Oficial al României a apărut modificarea Legii nr. 114/2007 privind sprijinul financiar acordat de statul român Schitului românesc „Prodromu”, de la Muntele Athos. Articolul 2 va avea următorul cuprins: „Anual se alocă de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Culturii, o sumă în lei, echivalentă cu 960.000 de euro, pentru schit” (vezi Galerie FOTO).

„Bătaie de joc! În timp ce Guvernul României a lăsat spitalele luni de zile fără niciun leu pentru achiziția de echipamente de protecție pentru infirmiere, brancardieri, medici, asistente, farmaciști, personalul de pe ambulanțe, s-a găsit 1 milion de euro pentru un schit românesc de la Muntele Athos!”, s-a plâns deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu, care a votat împotriva inițiativei, de Ziua Mondială a Sănătății (7 aprilie).


CITEȘTE ȘI:

VIDEO. Primii pacienți CONFIRMAŢI cu noul COVID-19 au intrat în Clinica Medicală 1 a Spitalului Județean de Urgență Cluj FĂRĂ IZOLETĂ!

 

abonare newsletter