Politică

Senator clujean la Washington, la masă cu Donald Trump de National Prayer Breakfast

Senatorul PMP de Cluj Vasile Cristian Lungu a fost singurul invitat din Parlamentul României la cea de-a 68-a ediție a evenimentului politic american „Mic Dejun cu Rugăciune”.

Senator clujean la Washington, la masă cu Donald Trump de National Prayer Breakfast, sursă foto: Facebook Cristian Vasile Lungu

National Prayer Breakfast are loc anual din 1930 (cu întreruperi) și îi întrunește pe aproape toți senatorii și congresmanii americani în funcție și retrași. La eveniment sunt invitați și politicieni din peste 100 de țări, dar și reprezentanți ai mediului de afaceri. La fiecare ediție este prezent și se adresează invitaților și președintele Statelor Unite ale Americii.

National Prayer Breakfast a început ca o adunare a congresmenilor americani cu scopul de a se ruga pentru credință și pentru a reduce divergențele între grupurile religioase. Prin prezența președinților americani la acest eveniment, National Prayer Breakfast a devenit o întâlnire religioasă și politică de mare prestigiu.


„Este o onoare pentru mine ca membru al Parlamentului României să fiu invitat în acest an la National Prayer Breakfast. După achitarea de Senat a președintelui Trump, este primul eveniment la care este prezent, iar remarcile pe care le-a făcut aici au întărit poziția SUA împotriva persecuției religioase a creștinilor care are loc acum mai ales în Africa, Orientul Mijlociu și China”, se arată într-un mesaj al parlamentarului clujean.

Trump, dezlănțuit la adresa democraților

În cadrul evenimentului din 6 februarie, prezența lui Donald Trump a avut o dublă semnificație dat fiind faptul că fusese achitat cu câteva ore înainte, de acuzațiile de abuz de putere pe care democrații i le-au adus. În primele sale comentarii publice făcute după ce a fost achitat de Senat, preşedintele american i-a atacat pe democraţii care l-au pus sub acuzare, calificând-i drept „persoane necinstite, care au rănit naţiunea”, mărturisește Lungu.


Trump a mai spus că nu poate permite ca ceea ce s-a întâmplat în timpul procesului său de „impeachment” să continue: „Familia mea, ţara noastră măreaţă şi preşedintele vostru au fost trecute printr-o experienţă îngrozitoare de unele persoane foarte necinstite şi corupte. Ei au făcut tot posibilul pentru a ne distruge şi, astfel, au rănit grav naţiunea noastră. Ei ştiu că ceea ce fac este greşit, însă ei se pun pe ei înşişi cu mult înaintea ţării noastre”.

De asemenea, președintele SUA a punctat în discursul său și importanța libertății religioase și acțiunile administrației Trump în încurajarea libertăților religioase. Donald Trump a afirmat și că „orice copil este un dar sfânt de la Dumnezeu”, întărind poziția republicanilor anti-avort, mărturisește Vasile Cristian Lungu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter