Politică

Boc se mândrește cu Bugetarea participativă la Bruxelles. Modelul Cluj, prezentat experților UE

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a prezentat la Bruxelles, la invitația Comisiei Europene, modelul Clujului de Bugetare participativă și experiența Centrului de Inovare și Imaginație Civică.

Boc se mândrește cu Bugetarea participativă la Bruxelles. Modelul Cluj-Napoca, prezentat experților UE, sursă foto: Facebook Emil Boc Boc se mândrește cu Bugetarea participativă la Bruxelles. Modelul Cluj-Napoca, prezentat experților UE, sursă foto: Facebook Emil Boc

În prezența comisarului european pentru Politici de coeziune și reformă, Elisa Ferreira, și a altor oficialități europene, edilul a prezentat, joi, în cadrul Conferinței „Engaging Citizens for Good Governance în Cohesion Policy”, modelele Clujului de bună practică în domeniile Bugetării participative și ale activității Centrului de Inovare și Imaginație Civică.

„De asemenea, am subliniat în cadrul Conferinței importanța susținerii în continuare a politicii de coeziune – «acel lipici care ține unită Uniunea Europeană» – în vederea diminuării decalajelor de dezvoltare dintre diversele regiuni și țări ale Uniunii Europene”, a precizat Emil Boc.


Implementată pentru prima dată la Cluj-Napoca în anul 2013, sub forma unui proiect-pilot, ediția din 2019 a procesului de Bugetare participativă s-a sfârșit cu alte 15 inițiative votate de clujeni. De-a lungul anilor, zeci de proiecte au fost propuse de cetățeni, însă doar câteva au fost implementate cap-coadă. Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc susține că, deși apreciază ideile clujenilor, multe dintre ele necesită timp pentru a prinde viață.

CITEȘTE ȘI: Boc, încântat de ideile clujenilor. Revitalizarea Canalului Morii, printre proiectele apreciate

abonare newsletter