Politică

Deputații au votat eliminarea pensiilor speciale

Sesiune specială pentru eliminarea pensiilor speciale. Deputații au adoptat astăzi proiectul care îi lasă fără indemnizaţii de lux pe foştii parlamentari, magistraţi şi pe funcţionarii publici cu statut special.

Aceasta, în condițiile în care grefierii au protestat astăzi și au discutat cu premierul. De asemenea, mai mulți magistrați au organizat proteste în ultimele zile.

Deputații au votat pentru eliminarea pensiilor speciale. Au fost 247 de voturi „pentru” și 21 de abțineri.


Deputaţii au respins amendamentele introduse în Comisia pentru muncă, la propunerea deputatului PSD Adrian Solomon, cele referitoare la abrogarea rentelor viagere ale artiştilor şi sportivilor.

Astfel, au fost eliminate amendamentele care abrogau indemnizaţia pentru activitatea de liber profesionist a artiştilor interpreţi sau executanţi din România, indemnizaţia pentru pensionarii sistemului public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legal constituite şi recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică şi indemnizaţia de merit.


Majoritatea partidelor au susținut eliminarea pensiilor speciale. Proiectul dezbătut astăzi este cel elaborat de PNL, care elimină toate pensiile speciale cu excepția celor ale militarilor, polițiștilor, angajațiilor din penitenciare și din serviciile speciale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter