Politică

Întoarcerea fiilor risipitori. Doi foşti PSD-işti clujeni s-ar putea întoarce în partid

Președintele interimar PSD Cluj, Gheorghe Șimon, a declarat luni, ca deputata Cristina Burciu, înregimentată recent la PNL, o să revină în partid. Burciu a sărit în barca liberalilor după ce a votat instalarea Guvernului Ludovic Orban și pe urmă a fost exclusă din PSD prin decizie CEX.

De asemenea, sunt discuţii şi cu fostul senator PSD Cluj Vasile Ilea plecat anul trecut la Pro România.

„S-au întors deja deputaţii Cornel Itu şi Horia Nasra. Se va întoarce şi deputata Cristina Burciu, am avut discuţii cu dânsa. Să vedem dacă senatorul Vasile Ilea se va întoarce sau nu se va întoare, rămâne de văzut”, a declarat Gheorghe Șimon, potrivit stiripesurse.ro.


„Este o filială foarte delicată. Este un fief de dreapta, dar nu înseamnă că nu se pot scoate nişte rezultate. Mai greu, dar construim. Suntem în faza în care organizăm conferinţe locale. În localităţile în care nu avem primari căutam candidaţi pentru primar şi lista de consilieri locali. Avem 32 de primari, eu spun că niciunul nu ne va părăsi, toţi vor candida din partea noastră. Priorităţile mele sunt conferinţele locale în cele 82 de UAT-uri, stabilirea candidaţilor la alegerile locale, primari, consilii locali, Consiliu Judeţean”, a mai spus liderul interimar PSD Cluj.

Șimon a indicat că a găsit haos în filială.


„Au fost niste înţelegeri locale, a existat o organizaţie la nivel de municipiu care nu se putea numi organizaţie, adica fără organizaţii de bază, era haotică. Încet, încet, constituim organizaţii, mergem înainte. Sunt oameni care au fost neglijaţi, oameni care n-au mai fost convocaţi la şedinte, la acţiuni politice şi din cauza asta s-a ajuns aici. Lucrurile s-au tot deteriorat începând cu 2015 şi astăzi sunt aşa cum sunt”, a explicat acesta.

Reamintim că anul trecut, în iulie, senatorul Vasile Ilea a demisionat din Partidul Social Democrat, iar preşedintele PSD Cluj de la acea dată, deputatul Horia Nasra i-a solicitat acestuia să demisioneze şi din Parlamentul României.


„Astăzi (n.red. 12 iulie) şi-a dat demisia din calitatea de membru al PSD şi, având în vedere acest aspect, şi faptul că a fost ales senator pe listele PSD, îi solicit demisia din Senat. Consider că gestul lui nu este unul corect faţă de PSD şi că, dacă ar avea onoare, ar demisiona din Senat”, declara la acea vreme preşedintele PSD Cluj Horia Nasra.

Vasile Ilea a fost înlocuit în funcţia de preşedinte interimar al PSD Cluj-Napoca.


„Motivele lui nu au fost legate de activitatea organizaţiei judeţene. În urma demisiei lui, noul preşedinte interimar al organizaţiei municipale este liderul de grup al consilierilor locali, domnul Dan Morar”, preciza la acea dată Horia Nasra.

Ultimele Stiri
abonare newsletter