Politică

Românii ar putea lucra până la 70 de ani? Nasra sare la gâtul lui Turcan: „Duce la șamanism!”

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, miercuri, că există un proiect care prevede posibilitatea angajaților să opteze pentru a lucra până la vârsta de 70 de ani.

Românii ar putea lucra până la 70 de ani? Nasra sare la gâtul lui Turcan: „Duce la șamanism!”

„În momentul de față, nu cred că România este pregătită pentru pensionarea obligatorie la 70 de ani. Însă, cred că se impune o discuție în spațiul public că dacă persoanele doresc să opteze pentru creșterea vârstei de pensionare, atunci să o facă. Nu cred că vom ajunge în curând la o creștere obligatorie a vârstei de pensionare”, a declarat Turcan, în cadrul unei conferințe de presă.

„Subiectul acesta a fost deja lansat în dezbatere publică, se lucrează la un proiect, dacă vă aduceți aminte, există și în Camera Deputaților un astfel de proiect ca să poți opta pentru a putea lucra până la 70 de ani. Dacă se va ajunge la concluzia că există o susținere pentru această idee, este posibil să luăm această măsură. În momentul de față, nu cred că poate fi pusă problema pensionării obligatorii la 70 de ani”, a mai precizat vicepremierul României.


Deputatul PSD de Cluj Horia Nasra a reacționat la declarațiile Ralucăi Turcan, punând-o la zid pe aceasta. „Declarația este doar un prolog la măsurile de sacrificiu pe care guvernul CDR 2.0 le pregătește pentru 2020”, afirmă parlamentarul clujean, într-un comunicat de presă.

„Dacă doamna Turcan își închipuie că românii se vor înghesui să iasă la 70 de ani, opțional, la pensie, înseamnă că declarația dumneaei duce mai degrabă la șamanism, având în vedere că speranţa de viaţă în România este printre cele mai scăzute din UE. Astăzi ne propune 70 de ani, mâine 85 de ani, doamna vicepremier probabil dorește pensie pentru spirite... și prin urmare comunică pentru ele”, a precizat Nasra.

Ultimele Stiri
abonare newsletter