Politică

Theodor Paleologu strică socotelile lui Dan Barna la președinție (PE)

Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. Dan Barna dă vina pe alți candidați pentru eșecul său de a convinge electoratul să-l voteze.

Îngrijorat de șansele sale din ce în ce mai mici să ajungă în turul 2, Dan Barna atacă propunerea PMP la președinție, pe candidatul Theodor Paleologu.

Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. Dan Barna dă vina pe alți candidați pentru eșecul său de a convinge electoratul să-l voteze. În percepția candidatului USR, Dan Barna,  Theodor Paleologu fură voturi de la el și-l împiedică să ajungă în turul 2. De asemenea președintele USR trăiește cu impresia că electoratul, adică 19.53 de milioane de români din țară plus  5.6 milioane de români din diaspora l-ar fi votat pe el, dacă Theodor Paleologu nu ar fi candidat la președinția României. Din punctul de vedere al lui Dan Barna, voturile se fură, nu se acordă.


Candidatul PMP, Theodor Paleologu a fost învinovățit de către USR că ar face jocul PSD pentru a o ajuta pe Viorica Dăncilă să intre în turul 2. Dat fiind rezultatul slab obținut de Dan Barna la europarlamentare și procentajul din ce în ce mai scăzut la prezidențiale, candidatura lui Theodor Paleologu este de fapt singurul mod prin care Viorica Dăncilă poate fi scoasă din turul 2. Singurul motiv pentru care Dan Barna riscă să nu ajungă în turul 2 este eroarea propriei alianțe de a oferi un candidat care atrage cu greu voturi. Dacian Cioloș ar fi atras din electoratul dezamăgit al lui Klaus Iohannis, ar fi depășit-o ca voturi pe Viorica Dăncilă și ar fi ajuns până în turul 2, astfel era un candidat mult mai potrivit din partea USR Plus.

Speriați de șansele reale ale lui Theodor Paleologu, contracandidații au aruncat zvonul că Paleologu s-ar retrage din cursa prezidențială, ceea ce îl face pe  singurul intelectual din cursă un candidat și mai dorit de către votanți. Un scenariu ideal și sigur pentru români ar fi un tur 2 între Klaus Iohannis și Theodor Paleologu.


(Publicat de SC Monitorul Events SRL, la comanda PMP. Cod mandatar financiar: 31190006)

Ultimele Stiri
abonare newsletter