Politică

După trădarea Cristinei Burciu, „cutremur” în PSD Cluj! Organizația din Turda, DIZOLVATĂ

Biroul Permanent Județean PSD Cluj – Organizația Județeană Cluj a decis, miercuri, dizolvarea Biroului organizației locale municipale PSD Turda.

Prin Hotărârea nr. 40/30.10.2019 a Biroului Permanent Județean PSD Cluj, reprezentat de noul președinte Liviu Alexa, s-a decis, de asemenea, ca președinte interimar al organizației locale PSD Turda să devină fostul senator Alexandru Cordoș, odată cu demiterea lui Cristian Matei, primarul municipiului Turda.

Mai departe, abia anunțată în fruntea organizației de femei a PSD Cluj, în locul primarului din Chinteni, Lucia Suciu, Cristina Burciu a fost și ea înlăturată din funcție. Nu în ultimul rând, Bogdan Bobic a fost revocat din Comisia de arbitraj, cu toate că, în mod normal, această decizie poate fi luată numai în cadrul Conferinței Organizației Județene a Partidului Social-Democrat.


Vă reamintim că, aleasă în 2016 deputat de Cluj pe listele PSD, alături de Horia Nasra şi Cornel Itu, Cristina Burciu a anunțat, miercuri, că va vota pentru investirea Guvernului Orban. Burciu susține că România „nu își permite să intre într-o criză guvernamentală” și că, indiferent de afilierea politică, obiectivul ei este să asigure un echilibru țării, dar și un buget de stat pentru anul viitor.

Primarul din Turda o susține pe Burciu

„Consider că decizia doamnei Burciu este una corectă. Trebuie să înțelegem cu toții că nu mai putem să permitem ca răfuielile politice să afecteze soarta acestei țări! Pentru binele cetățenilor, trebuie să înțelegem că România are nevoie de un Guvern funcțional care să închidă bugetul, să adopte rectificarea și să realizeze un nou buget”, a precizat Cristian Matei, într-o postare pe Facebook.


„Ca primar al municipiului Turda, susțin o decizie corectă pentru binele comunității pe care o reprezint și pentru toți românii care, în lipsa unui Guvern funcțional, vor fi evident afectați de această stare de incertitudine, de lipsa bugetului de stat pentru anul viitor și de o situație în care nu își vor putea primi salarii pe finalul anului. Mă așteptam la această reacție din partea conducerii PSD Cluj și mi-am asumat să apăr interesele cetățenilor cu orice preț”, a conchis primarul din Turda.

„Vedeți ce înseamnă dubla măsură! Eu când am avut asemenea păreri am fost exclus din partid de același Matei! Părere care nu aveau legătură cu partidul, ci cu persoana Matei, iar acum același Matei, care vorbește în numele comunități! Dar uită că, până să vorbească în numele comunității, umbla cu miloaga în cadrul partidului PSD Turda să-l propună pentru a putea să candideze pentru funcția de Primar al Turzii! Vorbește în numele comunității! Ce mare ipocrit!”, a replicat Cristel Frînc, fostul vicepreședinte PSD Turda.

abonare newsletter