Politică

Dăncilă vrea să renunţe la 8 miniştri! Carmen Dan şi Ecaterina Andronescu sunt pe listă

Viorica Dăncilă este pregătită de o adevărată revoluţie şi ar putea renunţat la nu mai puţin de 8 miniştri.

Viorica Dăncilă în fruntea PSD Viorica Dăncilă în fruntea PSD

PSD se reuneşte astăzi, de la ora 12:00, pentru un CEX în urma căruia miniştri importanţi precum Carmen Dan sau Ecaterina Andronescu ar putea pleca de la conducerea ministerelor pe care le au în subordine.

Viorica Dăncilă a declarat că a făcut o analiză a opt ministere şi urmează să se decidă cu privire la măsurile pe care le va lua. Conform unor surse citate de Euopa Liberă, Carmen Dan se pare că va fi înlocuită la conducerea Ministerului de Interne de senatorul PSD Nicolae Moga, în timp ce Teodor Meleşcanu va fi înlocuit la Ministerul de Externe de Ramona Mănescu, fost europarlamentar.


Liderul PSD a analizat şi prestaţiile Ecaterinei Andronescu (Educație), Bogdan Trif (Turism), Bogdan Matei (Tineret și Sport), Ioan Deneș (Ape și Păduri), Răzvan Cuc (Transporturi), Petre Daea (Agricultură) și Daniel Suciu (Dezvoltare), iar în următoarele ore va decide dacă unul sau mai mulţi dintre ei vor fi înlocuiţi.

"S-a lucrat la evaluarea miniştrilor în această săptămână. Nu am terminat această evaluare. Luni, în Comitetul Executiv Naţional, vom vorbi despre o remaniere. Am făcut evaluarea pe opt ministere. După ce o să prezint această evaluare în CEx, vom hotărî împreună ce miniştri sunt remaniaţi şi ce miniştri nu sunt, bineînţeles, la propunerea primului-ministru", a declarat Dăncilă sâmbătă, la Călăraşi.


Viorica Dăncilă a mai anunțat că, la CEx al PSD de luni, vor fi făcute propuneri și pentru funcțiile de vicepremieri conduse interimar de Ana Birchall și Eugen Teodorovici. Premierul a precizat că după Comitetul Executiv al partidului va avea o discuție și cu președintele Klaus Iohannis.

Ultimele Stiri
abonare newsletter