Politică

Mihai Goțiu se visează președintele României: „Așteptați-vă să vorbim mult despre mediu!”

Senatorul Mihai Goțiu se înscrie în lupta pentru desemnarea candidatului USR la funcția de președinte al Românei.

Mihai Goțiu se visează președintele României: „Așteptați-vă să vorbim mult despre mediu!” Mihai Goțiu se visează președintele României: „Așteptați-vă să vorbim mult despre mediu!”

Goțiu susține că are „antrenament” în implicarea în cauze cărora nu le dădeau prea mulți șanse de reușită, dar și că este obișnuit „să fie alături de cei care au câștigat, în mod constant, asemenea lupte fără șanse”.

Lipea afișe pe ascuns în anii dominației lui Funar

„Pe 13 iulie, la Congresul Național, delegații USR vor decide cine va fi candidatul nostru pentru funcția de președinte al României. Duminică, m-am înscris în competiția internă, care, chiar dacă este extrem de scurtă, sper că nu va fi una pur formală. E o răspundere pe care trebuie să ne-o asumăm: să oferim cetățenilor un candidat capabil să înfrunte orice competitor și în orice condiții”, dezvăluie senatorul USR, într-o „scrisoare către colegele și colegii din USR”.


Senatorul USR mărturisește că, în Clujul „acaparat și sufocat de administrația xenofobă Funar”, la începutul anilor 2000, lipea, noaptea, afișe cu sloganul „Șpaga ucide!”, dar și alte afișe cu mesaje cu caracter social. Goțiu susține că a fost „începutul luptei pentru spațiul public al orașului”, care, inițial, a stârnit doar zâmbete superioare, dar au avut „un merit fantastic în nașterea spiritului civic al Clujului”, care reprezintă acum un model de implicare pentru întreaga țară. De asemenea, senatorul clujean amintește și de implicarea sa în cazul Roșia Montană, respectiv de rolul său în redactarea „Declarației de la Cluj”, în timpul protestelor masive din noiembrie 2014.

„Sunt convins că vom câștiga!”

„Am decis să intru în politică în vara lui 2016, iar în primii doi ani și jumătate ai mandatului de senator am obținut, alături de colegii din USR, victorii importante. Consider că toate aceste revendicări, dar și cele legate de sănătate, infrastructură și cultură, trebuie să se regăsească pe agenda viitorului președinte al României. Toți cetățenii care au dus și duc aceste lupte și toți cei care cred în ele au dreptul și au nevoie de un reprezentant la cel mai înalt nivel”, susține Goțiu.


Mihai Goțiu este ferm convins că, dacă oamenii nu vor vota „după poziția de pe afiș și scorul din sondajele de opinie”, la sfârșitul acestui an USR va câștiga alegerile. „Mi-e imposibil, dar absolut imposibil să cred că România se poate dezvolta sustenabil și se poate moderniza având la conducere un președinte și un partid care nu înțeleg că protecția mediului și criza climatică trebuie să fie în topul priorităților lor”, este de părere senatorul USR.

Vă reamintim că președintele AEP, Constantin-Florin Mitulețu Buică a declarat, marți, că a avut o discuție cu premierul Viorica Dăncilă, iar alegerile prezidențiale urmează să se desfășoare pe 10 noiembrie, primul tur de scrutin, și 24 noiembrie, al doilea tur.

abonare newsletter