Politică

Alegeri europarlamentare. Prima oră de vot. 10.000 de clujeni s-au prezentat la urne

10.009 clujeni au votat duminică în prima oră după deschiderea secţiilor de votare. În total, în judeţul Cluj, pe listele electorale sunt înscrise 609.473 persoane. Vorbim de o prezenţă de 1,69%.

Românii din toată lumea votează azi, 26 mai 2019, la alegerile europarlamentare 2019. Primele urne de vot s-au deschis în Noua Zeelandă, sâmbătă, la 22.00, ora României (n.r. - duminică, ora 7.00 locală). Alături de români, toți europenii din statele membre UE își vor alege viitori reprezentanți în Parlamentul European pentru următorii 5 ani. România are alocat un număr de 33 de locuri în PE, din totalul de 751 disponibile. Fiecare partid care participă la alegerile europarlamentare de anul acesta va primi un număr de mandate proporțional cu numărul de voturi obținute.

Odată cu alegerile europarlamentare 2019, are loc şi referendumul naţional pe justiție, convocat de preşedintele Klaus Iohannis. La referendumul naţional se votează în aceleaşi secţii de votare organizate pentru alegerile europarlamentare.


Alegătorii pot opta să îşi exercite dreptul de vot numai pentru un singur tip de scrutin sau pentru ambele scrutine.

Duminică, 26 mai, vom avea în față trei buletine de vot, pe care le vom introduce în trei urne diferite. Introducerea unui buletin de vot în altă urnă decât cea destinată nu atrage nulitatea acestuia, a precizat Biroul Electoral Central.

Ultimele Stiri
abonare newsletter