Politică

Un clujean, primul român la urne: „Sper să mă pot întoarce acasă, la Cluj, fără regrete!”

Primul cetățean român care și-a exprimat dreptul la vot la alegerile europarlamentare și pentru referendum este un clujean.

Dan Coroian-Vlad s-a prezentat la prima oră la urne în secția deschisă în Auckland, Noua Zeelandă. În 2014, tot clujeanul a fost primul cetățean român care a votat la alegerile prezidențiale, turul al II-lea, dar și la alegerile parlamentare din 2016.

„1-0 înpotriva hoției! La alegerile prezidențiale, mă găseam în aceeași locație și aceeași postură, de a fi primul care își dă votul. Atunci, cu maximă disperare, îmi arătam degetul mijlociu aceleiași grupări mafiote deghizate în partid politic, care parazitează, până la blocaj, țara. Ei bine, aparent nu s-a schimbat nimic, sau mai rău: am ignorat ultimele alegeri parlamentare și o parte dintre noi ne-am lăsat amăgiți de un discurs populist, utopic, ce masca interese proprii. Am ajuns din nou conduși de hoți și de tâmpiți, dar diferența e că, acum, avem cu cine vota, avem speranța că buboiul se sparge și cumva, încet, așezat, ieșim din marasm. Și vom ajunge departe. Îmi pun speranța în voturile care vor urma, sunt convins că putem schimba multe, alături de oameni politici noi, educați, onești. Sper ca într-o bună zi să mă pot întoarce acasă, la Cluj, fără regrete. Hai că se poate!”, a scris, pe Facebook, clujeanul stabilit în Auckland, Noua Zeelandă.

abonare newsletter