Politică

Csoma Botond: UDMR a modificat legea care reglementează retrocedarea proprietăţilor confiscate în comunism

Un amendament iniţiat de UDMR privind modificarea legii care reglementează retrocedarea proprietăţilor confiscate în perioada regimului comunist a fost votat de Camera Deputaţilor.

Csoma Botond Csoma Botond

Cei interesaţi pot face contestaţie la instanţa din judeţul propriu, nu numai la Bucureşti, potrivit unui comunicat al UDMR.

"UDMR a modificat legea care reglementează retrocedarea proprietăţilor confiscate în perioada regimului comunist, astfel încât deciziile Secretariatului Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale de Restituire a Proprietăţii (ANRP) pot fi acum contestate la Tribunalul judeţean în a cărui competenţă teritorială se află adresa sau locaţia geografică a imobilului în cauză", a declarat deputatul Csoma Botond, citat în comunicatul menţionat.


Conform lui Csoma Botond, modificarea legii a fost necesară în vederea înlesnirii accesului la justiţie pentru toţi cetăţenii ţării, indiferent de domiciliul pe care îl au, în provincie sau la Bucureşti.

"În conformitate cu legile în vigoare, până în prezent, de exemplu, dacă un cetăţean din judeţul Cluj a decis să atace decizia ANRP, putea efectua acest demers numai la Tribunalul Bucureşti, fiind astfel obligat să călătorească inutil şi să plătească costurile suplimentare aferente deplasării. UDMR a cerut statului să asigure, în mod egal, pentru toţi cetăţenii, dreptul la o cale de atac eficientă şi la justiţie", a mai spus Csoma Botond.

Ultimele Stiri
abonare newsletter