Politică

Atac la adresa lui Boc: „Datul vinei pe alții nu ascunde haosul urbanistic, impotența administrativă și corupția!”

Haosul urbanistic și traficul infernal din Cluj-Napoca au la bază impotența administrativă și corupția din Primăria Municipiului Cluj-Napoca, susțin reprezentanții PSD Cluj.

Social-democrații spun că municipalitatea a lăsat Cluj-Napoca din 2004 încoace fără teren pentru construcția de grădinițe, creșe, școli sau spitale, interesele imobiliare ținând loc unei dezvoltări armonioase și bine gândite.

„Epoca primarului Apostu, condamnat pentru fapte de corupție și mâna dreaptă a primarului Emil Boc, este definitorie pentru explicarea haosului urbanistic din Cluj-Napoca. Gurele (sic!) albe din imobiliare au știut la ce ușă să bată și ce politicieni să sprijine. În unele cazuri chiar politicieni locali au devenit mari constructori, cum sunt câțiva din actualii baroni locali liberali. Pentru faptul că nu avem suficiente creșe și grădinițe responsabili sunt administrația PDL-PNL și Emil Boc! Lipsa de viziune și managementul defectuos sunt etichete ale Primăriei Municipiului Cluj-Napoca”, declară deputatul Horia Nasra.


Liderul PSD Cluj îi solicită edilului să facă publice toate procesele verbale de la ședințele comisiei de urbanism.

„Și, dacă Emil Boc se uită cu neîncredere spre părinții din Gilău, Florești, Baciu, Apahida, Chinteni și Feleacu, îl provoc ca înainte să-i judece pe alții, să facă un gest de onoare: Să publice online, pe site-ul primăriei, toate procesele verbale/rapoartele de la ședințele comisiei de ”urbanism, amenajarea teritoriului și protecția mediului” din 2004 până astăzi.


Până când va onora această provocare, îi reamintesc, că la capitolul investiții în derulare, în localitatea Baciu avem proiectul ”Construire grădiniță în comuna Baciu” în valoare de 4.536.069 lei, finanțat prin PNDL, în 2017, în Apahida avem ”Reabilitare și modernizare școala din loc. Dezmir” în valoare de 1.727.386 lei și proiectul ”Reabilitare, modernizare și extindere școala din loc. Sînnicoară” în valoare de 2.096.327, finanțate prin PNDL, în localitatea Chinteni avem proiectul ”Reabilitare și modernizare Școală din sat Deușu” în valoare de 766.360 lei și în Gilău, tot prin finanțare PNDL este în derulare proiectul ”Grădinița cu program prelungit” în valoare de 3.004.321 lei”, explică Nasra.

Ultimele Stiri
abonare newsletter