Politică

Referendum pe justiţie, în ziua alegerilor pe 26 mai

Mircea Drăghici, trezorierul PSD cel care se ocupă de coordonarea campaniilor electorale în partid, a declarat, joi dimineaţă, că în cazul unui referendum organizat odată cu alegerile europarlamentarele, legea nu permite decât secţii de votare diferite.

"Legea nu ne permite decât secţii de votare diferite. Aduceţi-vă aminte că atunci când a fost organizat un referndum în paralel cu orice alt scrutin electoral, au fost secţii de votare diferite", a anunţat Mircea Drăghici, trezorierul PSD, referitor la organizarea unui eventual referendum.

Trezorierul PSD a mai spus, tot legat de un posibil referndum, că în teritoriu, toată lumea le-a spus "că ar fi bine ca să lăsăm cetăţeanul să gândească liber, după propria conştiinţă".


Întrebat dacă asta înseamnă că PSD nu-şi va îndemna electoratul la o anumită opţiune, Drăghici a replicat: "Acesta este suflul care ne vine din teritoriu. Noi totdeauna ascultăm pe cei din teritoriu".

Potrivit Legii 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, articolul 15, alineatul (2), prevede că în situaţia în care referendumul are loc simultan cu procesul electoral desfăşurat pentru alegerile europarlamentare atunci „ambele scrutine se realizează în cadrul aceloraşi secţii de votare, operaţiunile electorale fiind îndeplinite de către aceleaşi birouri electorale, constituite potrivit legii”.


Primarii şi preşedinţii de consililor judeţene PSD din ţară au o întâlnire, joi, la Parlament, cu liderul partidului Liviu Dragnea şi conducerea formaţiunii, pentru discuţii despre organizarea campaniei electorale naţionale la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Ultimele Stiri
abonare newsletter