Politică

UDMR decide la Cluj-Napoca ordinea candidaților pentru alegerile europarlamentare

Consiliul Permanent al Uniunii decide, mâine, ordinea pe liste a candidaților la alegerile europarlamentare.

Consiliul Permanent al UDMR se reunește vineri, 1 martie, la Cluj Napoca, pentru a decide ordinea pe liste a candidaților eligibili la alegerile pentru Parlamentul European.

La finalul ședinței, cel mai devreme la ora 15:00, președintele UDMR, Kelemen Hunor va susține declarații de presă la sediul Uniunii din Cluj (str. Republicii nr.60).


Cine sunt cei cinci candidați UDMR?

Hegedüs Csilla – Fost ministru și secretar de stat în cadrul Ministerului Culturii, clujeanca Hegedüs Csilla, 51 de ani, este vicepreședinte executiv al UDMR, respectiv președintele Organizației de Femei UDMR. Este economist licențiat la Universitatea „Babeş-Bolyai”, Facultatea de Ştiinţe Economice, cu studii efectuate la Universitatea „Dimitrie Cantemir”, Cluj-Napoca.

Winkler Gyula – De profesie inginer și economist, Winkler, 54 de ani, este eurodeputat din partea UDMR încă din 2007. Președintele UDMR Hunedoara a fost membru al Guvernului României între 2004 şi 2007, în cadrul căruia a deţinut portofoliul de ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, precum şi pe cel de ministru delegat pentru Comerţ în Ministerul Economiei şi Comerţului.


Sógor Csaba – Europarlamentar din 2007, politicanul originar din Arad, fost preot, 54 de ani, și-a pus în cap opinia publică după declarațiile în Comisia LIBE privind candidatura Laurei Codruța Kövesi la șefia Parchetului European.

Vincze Lóránt – Născut la Târgu-Mureș, Vincze, 41 de ani, a studiat jurnalism la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, urmat de un master în administrație publică. Este președintele Uniunii Federative a Naționalităților Europene (FUEN).


Oltean Csongor – Președintele organizației de tineret MIÉRT este cel mai tânăr candidat, 30 de ani, și este consilier județean în cadrul CJ Harghita.

abonare newsletter