Politică

Horia Nasra, apel la consilierii județeni în scandalul Aeroport-CJ Cluj: "Nu târâți instituția în conflictele personale ale lui Alin Tișe!"

Președintele PSD Cluj se implică în conflictul aprig dintre Aeroportul Internațional "Avram Iancu" și Consiliul Județean Cluj, făcând un apel către consilierii județeni.

Horia Nasra susține organizarea unei comisii de anchetă cu privire la deszăpezirea drumurilor județene, nemulțumit fiind de cum a decurs până acum curățarea la nivelul întregului județ. Totodată, liderul social-democrat le cere consilierilor să își îndrepte atenția spre nevoile cetățenilor, nu spre conflictele personale ale președintelui Consiliului Județean, Alin Tișe.

"În 2016, la validarea mandatului ați depus un jurământ cu mâna pe Constituție, jurământ care trebuia/trebuie să vă însoțească în toată activitatea dumneavoastră administrativă. Având în vedere rolul dumneavoastră în dezvoltarea și administrarea corectă a județului Cluj, vă solicit să acționați pentru clujeni, în spiritul Constituției și nu după carnetul de partid.


În acest sens vă solicit:

1. Să organizați o comisie de anchetă cu privire la deszăpezirea drumurilor județene în perioada decembrie 2018 – ianuarie 2019, din care să facă parte cel puțin un membru al fiecărui partid politic din Consiliul Județean Cluj și care să analizeze apoi să prezinte public: Dacă prevederile contractuale au fost sau nu respectate, cine sunt vinovații, de ce societatea din subordine DRUMURI ŞI PODURI JUDEŢENE CLUJ S.A. a fost depășită de situație și de ce directorul corigent, dl. Călin Platon, nu a fost demis.


2. Fac un apel către toți consilierii județeni, din toate partidele, PSD, PNL și UDMR să nu mai târască prin vot instituția Consiliului Județean Cluj în conflictele personale ale lui Alin Tișe, de la conflictul deschis cu directorul David Ciceo și până la scandalurile din instituție cu alți directori", scrie Horia Nasra, pe Facebook.

Alin Tișe, șantajat din interiorul CJ Cluj?

Liderul PSD Cluj le cere consilierilor județeni să nu blocheze dezvoltarea Aeroportului, amintind de faptul că, în 2018, CJ Cluj nu a alocat nicio sumă de bani Aeroportului Internațional "Avram Iancu". Acesta susține că ședințele Consiliului Județean au devenit "plutoane de execuție politică" pentru directorul David Ciceo, Alin Tișe fiind supus unor "presiuni, posibil șantaj venit din interiorul instituției".


"Vă solicit stimați consilieri județeni să analizați cu atenție situația Aeroportului Internațional «Avram Iancu» Cluj și să NU mai achiesați la blocarea dezvoltării acestui obiectiv deosebit de important pentru economia județului, așa cum prin lipsa finanțării ați decis în 2018. Finanțarea proiectelor aeroportului, cea mai performantă instituție din subordine, de către Consiliul Județean Cluj, va atrage în mod natural și suport de la nivel Guvernamental! Nu mai repetați greșeala din anul centenar când Consiliul Județean Cluj nu a alocat niciun ban aeroportului!

Dintr-o încăpățânare inexplicabilă sau poate din cauza unor presiuni, posibil șantaj, la care este supus Alin Tișe din interiorul instituției, numeroase ședințe ale Consiliului Județean au devenit simple plutoane de execuție politică pentru David Ciceo și alți directori din subordinea sa. Nu mai girați acest război inutil!", a declarat Nasra.

Ultimele Stiri
abonare newsletter