Politică

„NE-AU LUAT BANII pentru dezvoltare”. Primarii din SIBIU și ALBA-IULIA VOR SĂ ADERE la Alianța Vestului

Primarii Sibiului, Astrid Fodor, și Alba-Iuliei, Mircea Hava, au anunțat că și-ar dori să adere la Alianța Vestului, semnată de edilii din Cluj-Napoca, Arad, Timișoara și Oradea.

Mircea Hava (Alba Iulia) si Astrid Fodor (Sibiu) vor sa se alature cu orasele lor Aliantei Vestului. Captura video B1TV Mircea Hava (Alba Iulia) si Astrid Fodor (Sibiu) vor sa se alature cu orasele lor Aliantei Vestului. Captura video B1TV

„Am auzit aseară de la domnul Robu (Nicolae Robu, primarul Timișoarei – nr) că e vorba de spiritul Vestului, deci e o altă abordare, pe care eu nu am cunoscut-o, și atunci subiectul a devenit interesant și pentru Sibiu, și cred că și pentru Alba, care suntem amândouă orașe din regiunea Centru. Am încredere că ce scrie în documentul ăsta se și urmărește: dezvoltare, fonduri, locuri de muncă. Eu cred că Sibiul e în spiritul acestui document”, a declarat Astrid Fodor la B1TV.

La rândul său, Mircea Hava a spus că „Nu ne-am bazat pe vorbele de la București, ci ne-am bazat foarte mult pe ce am făcut aici și pe fondurile europene. Alba Iulia a atras cea mai mare sumă din fonduri europene pe cap de locuitor. O să iau legătura să vedem cum putem intra în această instituție, că până la urmă e o instituție, pe care trebuie s-o clădim foarte solid”.


„M-am săturat de vorbele celor de la București și mai ales de faptele lor, că ei ne-au luat bani, bani pe care îi foloseam pentru dezvoltarea locală! Am pierdut banii pentru dezvoltare!” (Mircea Hava, primarul municipiului Alba-Iulia)

Întrebată de jurnalistul Tudor Barbu cum comentează acuzația PSD potrivit căreia acești primari vor să rupă orașele lor de România, primarul Sibiului, Astrid Fodor, a spus că „e o afirmație absurdă și rău voitoare”. „Eu am o singură țară și aceasta e România. Chiar dacă sunt de altă etnie, Sibiu rămâne în România”, a subliniat Fodor. „Acelor oameni care spun asta le e frică de dezvoltare!”, a spus și Mircea Hava.


Citește și:


ALIANȚA VESTULUI, lansată oficial la Timișoara. Boc: "Nu e un proiect de separatism teritorial!"

Alianța Vestului, pețită din Est. IAȘIUL VREA ALIANȚĂ Trans-Carpatică cu Clujul

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter