Politică

Alianța Vestului, pețită din Est. IAȘIUL VREA ALIANȚĂ Trans-Carpatică cu Clujul

După ce primarii din Cluj, Timișoara, Arad și Oradea au semnat Alianța Vestului, primarul Iașiului, Mihai Chirică, vrea o colaborare cu Emil Boc.

Mihai Chirica, primarul Iasiului, vrea o alianta cu Clujul. Foto: ziaruldeiasi.ro Mihai Chirica, primarul Iasiului, vrea o alianta cu Clujul. Foto: ziaruldeiasi.ro

„Am emis şi noi o scrisoare către Primăria Clujului, domnului primar Emil Boc, în vederea elaborării unui program Trans-Carpatica, în care toate gândurile dinspre est să fie conectate cu cele din vest. Eu cred foarte mult în aceste alianţe care au acest rol, să spunem, de reprezentare mai important”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Făcând referire la nou-înfiinţata „Alianţă a Vestului”, care grupează municipiile Cluj-Napoca, Oradea, Arad şi Timişoara, primarul Iaşiului a atras atenţia că astfel de iniţiative nu ar trebui să devină „nişte elemente de secesiune regională sau locală”. El a afirmat, totodată, că „efectele acestei Alianţe a Vestului se vor simţi peste 10-20 de ani”.


„De abia atunci vom şti cu adevărat dacă a fost corect sau nu. România este una singură şi trebuie să fie integrată şi dezvoltată integral, în care gândurile estului să fie egale cu gândurile vestului, cu gândurile sudului. (...) Ne punem singuri piedică, sau ne adunăm toţi cei care gândim pozitiv la aceeaşi masă şi spunem: încercăm să facem ceva comun pentru toată România?”, a spus Mihai Chirica.

Citește și:
ALIANȚA VESTULUI, lansată oficial la Timișoara. Boc: "Nu e un proiect de separatism teritorial!"

Ultimele Stiri
abonare newsletter