Politică

A doua demisie la Consiliul Județean în mai puțin de o lună. Un consilier județean a renunțat la mandat

Un alt consilier județean PNL a demisionat din Consiliul Județean Cluj. Este cea de-a doua plecare în mai puțin de o lună după demisia Marianei Leș, care va fi directorul hotelului Univers T.

Todea Cosmin Alexandru, ales pe lista de candidați ai Partidului Național Liberal, și-a înaintat demisia din funcția de consilier județean în 13 august. Acesta a devenit consilier în urma demisiei lui Marinela Marc. Cosmin Alexandru Todea a mai ocupat funcţia de consilier judeţean din partea PDL în 2012, când i-a luat locul lui Darius Pintilie. Todea este manager al unei firme care se ocupă de administrarea cheltuielilor de bloc ale locatarilor din Floreşti.

Potrivit declarației de avere, Todea Cosmin Alexandru deține cinci terenuri în Florești și Căpușu Mare, două apartamente și o casă în Florești, dar și o casă de vacanță în satul Agârbiciu, comuna Căpușu Mare. Mai deține un autoturism, dar și o autoutilitară.


A acordat credite în valoare de 102.450 lei (peste 22.000 de euro) la trei firme din Florești. de asemenea, are de rambursat la trei bănci suma de 42.150 de euro și 860.800 lei, plus un împrumut de 72.000 lei unei persoane fizice.

În ultimul an fiscal a încasat indemnizație de la Consiliul Județean Cluj în valoare de 11.502 lei, iar de la trei firme din Florești, unde a fost angajat, a primit 39.970 de lei.


Soţia acestuia a obținut din salariu suma de 40.616, ea lucrând la Registrul Auto Român din Gilău.

În locul acestuia va fi numit consilier județean Andrei Dan Mărginean (PNL).


În luna iulie, Mariana Leș, consilier județean PNL, a demisionat din funcția de consilier județean. Demisia acesteia vine ca urmare a câștigării concursului de director la hotelul Univers T, care se află în subordinea Consiliului Județean.

Ultimele Stiri
abonare newsletter