Politică

Tişe blochează intrarea unui membru social democrat în Consiliul Judeţean. PSD Cluj: Obrăznicie şi incompetenţă

Directorul adjunct al societății Univers T, subordonată Consiliului Judetean Cluj, Viorel Luca (PSD) ar fi trebuit să ajungă joi consilier județean în locul lui Vasile Ilea care a demisionat după ce a ajuns senator, dar preşedintele instituţiei Alin Tişe (PNL) a blocat această numire.

Pe ordinea de zi a Consiliul Județean de joi ar fi trebuit să se valideze un nou mandat de consilier județean în locul devenit vacant prin demisia senatorului Vasile Ilea, ales pe lista de candidaţi ai Partidului Social Democrat.

Timp de mai mult de un an, PSD a avut un consilier județean mai puțin. Primul pe lista de supleanți se afla Ivan Ilarie, cel care a renunțat la mandatul de consilier judeţean-suplean. Apoi, pe lista se afla Ibolya Szabo, aceasta însă a fost exclusă din PSD, astfel că astăzi ar fi urmat să fie validat Luca Viorel.


Dar joi, președintele Alin Tișe, a decis să retragă acest proiect de pe ordinea de zi, până când nu se va primi un răspuns oficial din partea structurii centrale a PSD privind excluderea lui Ibolya Szabo. Această decizie i-a nemulțumit pe consilierii PSD, care au considerat că este un abuz.

”Comisia de validare a dat un vot. Noi nu credem că este greșit ca acest proiect să rămână pe ordinea de zi”, a declarat Remus Lăpușan (PSD).


”Facem un abuz și prejudiciem un viitor consilier județean care nu poate să își desfășoare activitatea”, a completat și consilierul judeţean Vasile Sălătioan.

Președintele Alin Tișe a menționat că este nevoie de o confirmarea structurii centrale pentru a nu exista discuții ulterior.


”E nevoie de confirmare din partea conducerii PSD că prima persoană pe lista de supleanți,  doamna Ibolya nu este membru al PSD. Este o nevoie de o confirmare de la conducerea centrală, pentru că ar putea invalida excluderea, sau doamna  contestă această măsură. E o chestiune de amânare, se pot obține aceste hârtii. Avem cazul consilierilor Matiș și Leonte când  instanța a considerat că nu am procedat corect. PSD a stat un an în această formulă, ne mai gândim, nu am o problemă cu persoana sau cu grupul”, a declarat Tișe.

PSD Cluj a remis un comunicat de presă în care acuză “obraznicia liberală şi incompetenţa unor funcţionari care blochează dreptul unui membru PSD de a intra în Consiliul Judeţean Cluj”.


“La şedinţa Consiliului Judeţean Cluj din 29 martie 2018, funcţionarii instituţiei, sub directa coordonare a  majorităţii liberale, au decis în premieră naţională, să priveze dreptul unui membru PSD să devină consilier judeţean”, se arată în documentul citat.

CITEŞTE ŞI


Directorul adjunct al Univers T ajunge consilier județean

Ultimele Stiri
abonare newsletter