Politică

Directorul adjunct al Univers T ajunge consilier județean

Directorul adjunct al societății Univers T, subordonată Consiliului Judetean Cluj, Viorel Luca (PSD) va ajunge consilier județean în locul lui Vasile Ilea care a demisionat după ce a ajuns senator.

Viorel Luca si Valentin Lungu Viorel Luca si Valentin Lungu

În următoarea ședință de Consiliu Județean, se va valida un nou mandat de consilier județean în locul devenit vacant prin demisia senatorului Ilea, ales pe lista de candidaţi ai Partidului Social Democrat.

Următorul pe lista PSD era fostul consilier județean Ivan Ilarie care între timp a renunțat la mandatul de consilier.  Următoarea pe listă ar fi fost Ibolya Szabo, dar care a fost exclusă  din partid și nu mai are calitatea de  membru al PSD. Următorul supleant în lista de candidaţi ai PSD, după Ibolya Szabo, este Viorel Luca, cu privire la care Organizația Județeană Cluj a Partidului Social Democrat a confirmat faptul că este membru al PSD și nu au fost constate cazuri de încălcare a condiţiilor de eligibilitate sau cazuri de fraudă electorală.


“Comisia de validarea a propus plenului Consiliului Judeţean Cluj următoarele: să ia act de renunţarea, înainte de validare, la mandatul de consilier judeţean al lui Ivan Ilarie, în calitatea acestuia de supleant înscris în lista de candidaţi depusă de Partidul Social Democrat la alegerile pentru Consiliul Judeţean Cluj din data de 5 iunie 2016; să invalideze mandatul de consilier judeţean al lui Szabo Ibolya, în calitatea acestuia de supleant înscris pe lista de candidaţi depusă de PSD; să valideze mandatul de consilier judeţean al lui Viorel Luca, în calitatea acestuia de supleant înscris pe lista de candidaţi depusă de PSD la alegerile pentru Consiliul Judeţean Cluj din data de 5 iunie 2016), în locul de consilier judeţean devenit vacant ca urmare a demisiei lui Ilea”, arată instituția.

După validare, consilierul județean Viorel Luca va avea și calitatea de membru al Comisiei de specialitate pentru buget-finanțe.


Potrivit unei declarații de avere, Viorel Luca a avut un venit de aproximativ 5.000 de lei pe lună în urmă cu trei ani. El a mai câștigat 3.864 de lei pentru munca de consilier juridic la o asociație de locatari din Cluj.

În 2014, Luca era secretar al PSD Cluj. El avea două mașini, un Volkswargen și un Renault. La capitolul “locuințe”, directorul adjunct al Univers T avea o casă în Cluj-Napoca, un spațiu de producție de 400 de metri pătrați, dar și o casă de vacanță. El mai deținea și trei terenuri în intravilan.

abonare newsletter