Politică

Consilierii locali PSD+ALDE cer publicarea şi discutarea rapoartelor Curţii de Conturi asupra activităţii Primăriei Cluj-Napoca

Consilierii Locali PSD+ALDE solicită primarului Emil Boc publicarea şi discutarea rapoartelor Curţii de Conturi asupra activităţii Primăriei Cluj-Napoca pe ultimii 3 ani.

Aceştia spun că în caz contrar nu vor participa la şedinţele unde vor fi analizate cererile privind finanţarea nerambursabilă din fonduri publice a proiectelor structurilor sportive precum şi cererile privind acordarea de finanţări nerambursabile de la bugetul local pentru proiecte şi acţiuni cultural-educative.

Consilierii PSD+ALDE mai declară:


„Nu vom participa la comisiile unde vor fi analizate cererile întrucât nu dorim să fim complici la săvârşirea unor posibile ilegalităţi, de asemenea nu vom participa la votul acestor proiecte în plenul Consiliului Local.

Curtea de Conturi a stabilit ca în ultimii ani au fost acordate sume în mod nelegal, primarul blochează accesul la rapoartele Curţii de Conturi, în acelaşi timp refuza orice discuţie pe această temă.


Nu putem fi de acord cu acest mod de lucru al primarului, de ignorare a rapoartelor Curţii de Conturi, încercând ca prin votul consilierilor locali să promoveze proiecte asupra cărora planează suspiciunea de ilegalitate.

Doar pe anul 2016 găsim în raport plati ilegale de 65 mil Ron, în creştere faţă de anii anteriori, semn că primarul sfidează orice raport al Curţii de Conturi, înţelegând să încheie contracte de reprezentare juridică prin care să conteste aceste raporturi în instanţă pe banii clujenilor în loc să respecte legea.


Avem nevoie de Tiff, de Untold şi de alte evenimente culturale, însă nu vom gira prin votul nostru săvârşirea unor fapte nelegale.

Dacă primarul şi consilierii PNL+UDMR îşi asumă comiterea de nelegalităţi atunci dânşii să răspundă faţa legii pentru toate aceste acte iresponsabile”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter