Politică

Prefectul Clujului, Aurel Cherecheş, sancţionat de Agenţia Naţională de Integritate

Prefectul de Cluj, Aurel Cherecheş, a fost sancţionat de către Agenţia Naţională de Integritate. De asemenea, inspectorii de integritate au sancţionat-o şi pe managerul public al Prefecturii Cluj, Simona Stupar.

Cei doi au fost sancţionaţi pentru că nu şi-ar fi depus în termen declaraţiile de avere şi de interese. Reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Integritate nu au precizat sumele cu care au fost sancţionaţi cei doi reprezentanţi ai Prefecturii.

“Agenţia Naţională de Integritate a procedat la sancţionarea contravenţională a prefectului judeţului Cluj Ioan Aurel Cherecheş şi a managerului public al Instituţiei Prefectului judeţului Cluj Simona Stupar potrivit articolului 29 din legea privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice: «nedepunerea declaraţiilor de avere şi a declaraţiilor de interese în termenele prevăzute de prezenta lege, precum şi nedeclararea, în declaraţia întocmită potrivit anexei nr. 1, a cuantumului veniturilor realizate sau declararea acestora cu trimite la alte înscrisuri constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50 de lei la 2.000 de lei. Agenţia poate declanşa din oficiu procedura de evaluare»”, spune Mihai Popescu, inspector de integritate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter