Politică

Liderul PSD Cluj Horia Nasra cere calendarul evenimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri

Social democraţii clujeni le cer reprezentanţilor administraţiei locale să trateze cu seriozitate Centenarul şi mai ales că nu improvizeze.

Liderul PSD Cluj Horia Nasra cere calendarul evenimentelor dedicate Centenarului Liderul PSD Cluj Horia Nasra cere calendarul evenimentelor dedicate Centenarului

Social democraţii clujeni subliniază că în acest moment, cele mai importante orașe ale României, București (au fost anunțate mai multe evenimente cât și inaugurarea a trei monumente: „General H. M. Berthelot”; „Ferdinand I”, care va fi amplasat în Piața Victoriei și „I.C. Bratianu”, în Piața Universității), Iași (a fost înființat un Departament al Centenarului în cadrului primăriei și deja au fost organizate evenimente inclusiv în întâmpinarea Centenarului) au intrat în linie dreaptă cu organizarea manifestărilor prilejuite de împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire în  sensul în care s-au stabilit termene clare și obiective concrete, un calendar al proiectelor și al întâlnirilor de lucru, doar municipiul Cluj-Napoca, mândria Transilvaniei, făcând rabat de la aceste pregătiri.

Marea Unire de la 1918 este cel mai important eveniment istoric al poporului român, Unirea realizându-se într-un context deosebit, prin trei momente succesive, pe cale democratică: unirea Basarabiei, a Bucovinei, a Transilvaniei cu Vechiul Regat, atrag atenţia social democraţii.


„Chiar dacă timpul este limitat le transmit consilierilor locali și primarului Emil Boc că este necesară comunicarea publică a pregătirilor pentru Centenar și le solicit să urgenteze rezolvarea restanțelor și să agreeze un calendar al evenimentelor organizate de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, corelat cu acțiuni susținute de asociații sau alte entități private.  Le cer să trateze anul 2018 cu mare responsabilitate și seriozitate, pentru că o improvizație ar ruina aces moment festiv!”, a declarat deputatul Horia Nasra, președintele PSD Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter