Politică

Congres USR, la începutul lunii octombrie. Cine candidează de la Cluj.

Conducerea USR va organiza un congres extraordinar al formaţiunii, pentru alegerea unui nou preşedinte, la începutul lunii octombrie. Până acum, nu a fost anunțată oficial nicio candidatură.

Elek levente şi Emanuel Ungureanu Elek levente şi Emanuel Ungureanu

USR este în momentul de faţă în derivă şi măcinată de lupta pentru putere, după referendumul intern privind redefinirea familiei.

Actualul lider interimar al Uniunii Elek Levente spune că a decis să nu se înscrie în cursa pentru şefia Uniunii, însă nu exclude în totalitate o candidatură: “Decizia mea este de a nu candida, dar nu exclud varianta. Dacă nu va fi un candidat pe care să îl consider capabil să ducă partidul în direcţia în care ar trebui să meargă, atunci e posibil să candidez”.


Deputatul Emanuel Ungureanu este în schimb mai hotărât. Deşi la ultimul congres a candidat pentru şefia USR, acum nu mai este interesat să intre în această cursă:

“Cel mai probabil nu voi candida. Eu sunt mai îngrijorat de soarta leadership-ului partidului decât de cine va fi preşedinte, sunt îngrijorat dacă preşedintele va mai avea ce să conducă. Mi-e teamă de o scindare a USR, de asta sper din toată inima ca aceia care consideră că au pierdut referendumul să nu mai ceară revanşe, lumea să se liniştească şi să se uite la agenda publică. Dacă la primul congres am considerat că competiţia este un lucru sănătos  acuma competiţia ne face rău. Trebuie să găsim omul cel mai echilibrat capabil să unească persoane care şi-au spus cuvinte grele”.


Vă reamintim, fostul lider, deputatul Nicuşor Dan, este în continuare „curtat” de conducerea USR. Până în prezent, nu a fost anunţată oficial nicio candidatură pentru şefia partidului. Formaţiunea va stabili un calendar de depunere a candidaturilor, iar în următoarele săptămâni ar urma să se prefigureze şi numele care vor intra în cursă.

Deocamdată, USR trebuie să identifice locul unde va avea loc congresul, tot pe bază de candidaturi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter