Politică

Ponta, în apărarea fostului consilier local clujean, Gabriel Oniga

Zilele trecute Gabi Oniga a fost exclus din PSD de către un pitecantrop politic pus de Dragnea în fruntea Organizaţiei Cluj, spune Victor Ponta.

Ponta, în apărarea fostului consilier local clujean, Gabriel Oniga Ponta, în apărarea fostului consilier local clujean, Gabriel Oniga

Fostul premier Victor Ponta a comentat pe Facebook referitor la recentele excluderi din PSD, susținând că ar fi vorba despre membrii care nu erau agreați de șeful PSD, Liviu Dragnea. Fostul consilier local clujean Gabriel Oniga este unul dintre aceştia.

”În urmă cu 18 ani (pe când Liviu Dragnea era preşedinte al PD Teleorman şi susţinător înfocat al lui Traian Băsescu la Primăria Capitalei) un foarte tânăr Gabi Oniga se înscria în PSD la Cluj ( acolo unde pentru un tânăr să spui că eşti la PSD era un act de curaj egal cu nebunia)! Acolo l-am găsit când am intrat în TSD şi tot acolo a fost la toate campaniile şi acţiunile politice ale Partidului fără să ceară niciodată o funcţie sau un privilegiu! 


Zilele trecute Gabi Oniga a fost exclus din PSD de către un pitecantrop politic pus de Dragnea în fruntea Organizaţiei Cluj ( plus deputat) pe criteriul că este mai analfabet şi mai slugarnic decât ultimul consilier local din Teleorman! Motivul - "nu este agreat de Daddy"!”, a scris Ponta.

PSD-ul de astăzi

Fostul premier aminteşte şi de excluderea lui Sorin Grindeanu din partid şi de situaţia lui Cătălin Ivan.


 (…)Grindeanu, Ivan, Oniga şi mulţi alţii refuza să părăsească PSD-ul din care Dragnea şi "Gaşca" i-au gonit - este singurul Partid în care au activat şi în care au crezut! Îi înţeleg şi îi laud pentru asta şi îi sprijin din toată inima !

Eu cred însă că PSD de azi nu mai are nimic din ceea ce trebuie să ofere un partid modern de centru stânga care să ofere o viziune de viitor, bunăstare şi seriozitate! Şi că o construcţie nouă şi curată poate să ofere alternativa pentru toţi cei dezamăgiţi de ceea ce văd azi la PSD!


Să avem succes toţi cei de bună credinţă!” a scris Victor Ponta pe Facebook.

Oniga a aflat ultimul

După 18 ani petrecuţi în PSD, fostul consilier local Gabriel Oniga a fost exclus, săptămâna trecută,  în urma unei decizii luate de conducerea organizaţiei municipale, deţinută interimar de senatorul Vasile Ilea.


Motivul- lipsa activităţii în partid şi neplata cotizaţiei. Despre Oniga se ştie însă că nu s-a “încolonat” prea des în spatele liderului PSD Liviu Dragnea şi că este un susţinător al lui Victor Ponta.

Odată cu Gabriel Oniga a fost exclus din PSD şi Mihnea Stoica, fost candidat pentru postul de consilier local la alegerile din iunie 2016 şi susţinător al Aureliei Cristea.


În ultima perioadă Gabriel Oniga şi a manifestat public convingerile deloc pro-Dragnea. Despre decizia de excludere a aflat ultimul şi a postat un mesaj pe Facebook.

“Am aflat şi eu azi (la nivel de bârfă încă) că aş fi fost exclus din PSD după mai bine de 18 ani.

Nu am nicio comunicare oficială dar cică ar fi vorba despre "deviaţionism" în motivare. Sper că-i o glumă!”, a scris Oniga.

Ulterior, acesta a completat pentru Monitorul de Cluj: “Sancţiunea  adevărată şi anume delictul de opinie, că despre asta e vorba aici, asta se sancţionează -delictul de opinie şi faptul că nu m-am încolonat drept în spatele lui Dragnea- nu cred că sunt motive de excludere în 2017”, a declarat atunci Gabriel Oniga.

Deocamdată, spune fostul consilier local, nu a primit nicio înştiinţare oficială privind excluderea. El va putea contesta decizia privind excluderea sa.

abonare newsletter