Politică

Klaus Iohannis a ACCEPTAT numirea lui Mihai Tudose, propus de PSD în funcția de premier

Mihai Tudose, propunerea PSD-ALDE, a fost nominalizat luni seara de către preşedintele Klaus Iohannis pentru funcţia de şef al Executivului, după consultările cu partidele parlamentare.

”PSD şi ALDE susţin că au în continuare are majoritate în Parlament. Formaţiunile s-au prezentat împreună şi au înaintat o propunere în persoana domnului Tudose. Partidele din opoziţie nu au avut propuneri concrete şi din discuţii nici nu a rezultat că ar exista o înţelegere politică. Pe de altă parte, această criză dăunează grav economiei româneşti, imaginii în lume şi opinia mea este că această criză trebuie terminată repede. Trebuie să avem un nou guvern, care începe să rezolve problemele rămase nerezolvate, problemele apărute din cauza aceste crize”, a declarat Klaus Iohannis.

De asemenea, şeful statului a constatat că partidele din opoziţie în principal nu au avut propuneri concrete pentru poziţia de prim-ministru şi nici nu observat existenţa unei înţelegeri politice între ele.


”Îl desemnez pe domnul Tudose ca viitor prim-ministru care va avea discuţii în zilele următoare şi se va prezenta cu o echipă guvernamentală. Solicit partidelor parlamentare să se apuce imediat de elaborarea unei agende care permite finalizarea procedurilor parlamentare în cursul acestei săptămâni”, a precizat Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a consultat luni, la Palatul Cotroceni, cu toate partidele parlamentare, în vederea desemnării unui nou prim-ministru. PSD a decis luni dimineaţă, cu majoritate de voturi, ca fostul ministru al Economiei, Mihai Tudose din Guvernul Grindeanu, să fie propus ca premier din partea coaliţiei de guvernare. ALDE a agreat propunerea. PNL a anunţat că va merge fără propunere de premier la discuţiile cu Klaus Iohannis.


CITEȘTE ȘI

Mihai Tudose este propunerea pentru funcţia de premier. Nominalizarea a venit din partea lui Liviu Dragnea. Tudose - ZERO realizări în evaluarea PSD

Ultimele Stiri
abonare newsletter