Politică

Mihai Tudose este propunerea pentru funcţia de premier. Nominalizarea a venit din partea lui Liviu Dragnea. Tudose - ZERO realizări în evaluarea PSD

Conducerea social-democraţilor a decis luni prin vot cine va fi propunerea de premier cu care coaliţia PSD-ALDE va merge la consultările de la Cotroceni. Liviu Dragnea l-a propus pe Mihai Tudose, ministrul Economiei în Cabinetul Grindeanu, singurul care ar fi acceptat nominalizarea.

sursa foto debraila.ro sursa foto debraila.ro

Lia Olguţa Vasilescu a anunţat, imediat după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, că Mihai Tudose, propunerea pentru funcţia de premier, va trebui să arate că nu are ”dublă comandă”, asta după ce a absolvit un curs post-universitar în domeniul securităţii naţionale.

”Va avea obligaţia să ne arate că nu are dublă comandă. De altfel a fost întrebat de membrii CEx-ului şi a dat garanţii că singura comandă e la PSD”, a spus luni Lia Olguţa Vasilescu.


Aceasta a completat că partidul nu are de ce să îşi facă probleme în condiţiile în care” de câte ori au fost probleme în partid a acţionat ca un membru de partid”.

Mihai Tudose a absolvit un curs post-universitar în domeniul securităţii naţionale la Colegiul Superior de Securitate Naţională, Serviciul Român de Informaţii, în 2006. În acelaşi an a participat la un curs de specializare post-universitar la Colegiul Naţional de Apărare – Bucureşti.


Mihai Tudose a fost votat de majoritatea membrilor CExN al PSD, fiind înregistrate doar patru abţineri, şi va fi propunerea PSD şi ALDE pentru funcţia de premier.

Cine este Mihai Tudose


Mihai Tudose, propus de Liviu Dragnea pentru funcţia de premier, a fost ministru al Economiei în guvernul Grindeanu şi Ponta.

Potrivit datelor publicate, Mihai Tudose a absolvit în 1995 Facultatea de ştiinţe juridice şi administrative din cadrul Universităţii Creştine „Dimitrie Cantemir”.


În 2010, Tudose a obţinut diploma de Doctor în domeniul Ştiinţe Militare şi Informaţii, la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”, Serviciul Român de Informaţii. Lucrarea s-a intitulat „Protecţia infrastructurile critice”.

Mihai Tudose a cerut, în 2016, retragerea titlului de doctor, în urma acuzaţiilor de plagiat.


Potrivit CV-ului, Mihai Tudose este preşedinte al Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputaţilor; comisie pe care a mai condus-o în perioada 2004-2014, iar din 2000 până în 2004 a fost membru.

În perioada 2014-noiembrie 2015, Mihai Tudose a fost ministru al Economiei, Comerţului şi Turismului, în guvernul Ponta.

Mihai Tudose a fost ales deputat PSD de Brăila la alegerile parlamentare din 2016.

Tudose a ocupat mai multe funcţii în PSD în ultimii 25 de ani. Acesta este membru în FDSN din 1992. Din 1994 până în prezent este membru în Consiliul Naţional PSD.

În perioada 2004-2008, Tudose a fost preşedintele organizaţiei PSD din municipiul Brăila, iar din 2014 până în 2015 a fost preşedinte al Organizaţiei Judeţene PSD Brăila. Din 2015 până în prezent este vicepreşedinte PSD Naţional.

Potrivit declaraţiei de avere, deputatul deţine un apartament în municipiul Brăila, două autoturisme Mercedes şi o colecţie filatelică estimată la 30.000 de euro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter