Politică

Sociologul Ioan Hosu: “Un guvern după chipul şi asemănarea iniţiatorului Dragnea. Sperăm ca miniştrii să aducă bunăstare şi în ţară, asemenea celei din CV-urile lor”

Guvernul Grindeanu primeşte astăzi undă verde. Noua echipă de miniştri a fost audiată în comisiile de specialitate ale Parlamentului şi urmează să primească un vot în plen. Clujul nu are niciun reprezentant în Executiv, deşi iniţial s-a vehiculat numele Steluţei Cătăniciu. În opinia sociologului clujean Ioan Hosu, noua echipă alcătuită după chipul şi asemănarea iniţiatorului Dragnea nu are niciun reprezentant de la Cluj pentru că aici liderul PSD nu a găsit pe nimeni care să corespundă profilului căutat de el, în ciuda rezultatelor de la alegeri.

Liviu Dragnea şi Sorin grindeanu Liviu Dragnea şi Sorin grindeanu

Liderul PSD Liviu Dragnea ne aminteşte de Ludovic al 14-lea, consideră Ioan Hosu.

“Este un guvern după chipul şi asemănarea iniţiatorului, după chipul şi asemănarea domnului Dragnea şi a PSD. S-a împlinit dorinţa câştigătorului, iar acum pare să spună: Guvernul sunt eu, parafrazându-l pe Ludovic al 14-lea, care spunea Statul sunt eu. Am văzut că acest guvern este criticat de liberali şi de dreapta, dar nu au ce critica. Dacă sunt atât de slabi cum zice dreapta, nu au decât să se bucure, o să poată face opoziţie lejer. Rămâne de văzut dacă e chiar aşa. Cât despre faptul că Clujul nu are pe nimeni în guvern înseamnă că Dragnea nu a găsit aici oameni care să se potrivească profilului căutat de el şi aşteptărilor domniei sale. Este un guvern care trebuie să ducă la îndeplinire programul pe care domnia sa împreună cu alţi trei sau patru oameni l-au făcut. Nu scorul din alegeri contează aici probabil, ci criteriul de alegere. Oamenii care pot îndeplini cel mai bine conceptul de dezvoltare, pentru că acest guvern nu face altceva decât să ducă la îndeplinire un concept, conceptul Dragnea”, spune Ioan Hosu.  


Sociologul clujean mai atrage atenţia că noul guvern va trebui să răspundă unor nevoi de partid, şi nu Cotroceniului.

“Am văzut CV-urile acestor oameni şi am constatat că sunt oameni de stânga foarte tineri şi foarte bogaţi, cei de stânga sunt chiar mai bogaţi decât cei de dreapta în România. Foarte interesant. Este un lucru deosebit, iar dacă vor aduce aceeaşi bunăstare în ţară la fel de repede cum au adus-o în CV-urile lor, nu putem decât să ne bucurăm, bunăstare pe care ne-o dorim şi nouă. Grindeanu şi guvernul său vor exista atâta timp cât convin partidului care a câştigat alegerile. Aici nu se pune problema durabilităţii pe termen lung, aici este o echipă care trebuie să răspundă unor nevoi de partid. Pentru prima dată vedem guverne care nu mai trebuie să aibă girul Cotroceniului, ci al partidului”, consideră Ioan Hosu

Ultimele Stiri
abonare newsletter