Politică

UDMR-iștii au intrat oficial în cursa alegerilor parlamentare. Cum le răspunde liderul UDMR Cluj social democraților.

Reprezentanții UDMR Cluj și-au depus candidaturile la Biroul Electoral Județean. Preşedintele UDMR Cluj, Csoma Botond, a respins atacurile referitoare la panourile electorale montate de Uniune la Cluj, panouri în care se spune “Salvăm Clujul! De Bucureşti”, el afirmând că este vorba despre un mesaj "axat pe o descentralizare fiscală".

”Mi se pare un mesaj axat pe o descentralizare fiscală; nu numai UDMR a vorbit de această chestiune, ani de zile şi partidele româneşti au vorbit de acest fapt. Nu este un mesaj segregaţionist, este o descentralizare fiscală, ca impozitele să rămână în mai mare proporţie pe loc şi să nu plece la bugetul central al ţării, ca să avem, de exemplu, din ce realiza marile investiţii în infrastructură. Eu sunt de 10 ani consilier local şi nu am putut să realizăm nici centura sudică de ocolire, nici centura nordică, din lipsă de fonduri. Cred că prin această iniţiativă - şi nu e vorba că nu suntem solidari cu celelalte regiuni ale ţării, dar, în proporţie mai mare, să rămână taxele plătite de ardeleni aici şi să putem dezvolta Clujul şi Ardealul, ceea ce este important atât pentru români, cât şi pentru maghiari, deci nu ne poate acuza nimeni că are o conotaţie etnică acest demers”, a menţionat Csoma Botond.

El a mai adăugat că UDMR n-o să retragă panourile respective, iar cei de la PSD nu ştiu ce înseamnă segregaţionism

PSD Cluj a remis un comunicat de presă în care acuză UDMR că foloseşte o retorică segregaţionistă.

”PSD Cluj constată cu îngrijorare că UDMR pregăteşte o campanie electorală în stilul anilor '90. Panourile montate în Cluj-Napoca conţin un mesaj greşit atât din punct de vedere economic cât şi moral. PSD Cluj solicită UDMR să renunţe la retorica segregaţionistă şi să propună în competiţia electorală măsuri economice concrete pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii românilor”, se arată în comunicatul PSD Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter