Politică

M10 Cluj și-a lansat candidații la alegerile locale

Partidul M10 Cluj și-a lansat candidații cu care vrea să intre în cursa alegerilor locale din 5 iunie. Astfel, partidul Monicăi Macovei are candidat la Primăria Cluj-Napoca și o echipă cu care vrea să reprezinte administrația locală. Din echipa M10 pentru locale lipsește însă Adrian Papahagi, care se pare că, pentru acest scrutin cel puțin, a făcut un pas în spate.

Sub sloganul "întoarcem pagina", M10 își propune să intre în cursa pentru alegerile locale cu o echipă nouă, formată în mare parte din tineri și totodată cu o ofertă nouă. “Clujul este un oraș cu viață culturală, economică, iar clasa politică este sub nivelul acestui oraș și cred că merităm ceva mai mult. Avem un oraș frumos, cu universități și oameni de top, iar politicienii trebuie să fie pe măsură. De aceea, eu cred că cea mai bună variantă sunt tinerii”, a spus Adela Mîrza, coordonator regional al M10.

Cel mai tânăr candidat la Primăria Cluj-Napoca

În cursa pentru Primăria Cluj-Napoca, M10 vrea să o trimită pe Irina Pop, o tânără de doar 31 de ani, de profesie avocat în Baroul Cluj. “Lista candidaților s-a decis în funcție de valoarea fiecăruia, noi credem în meritocrație și vrem să aducem valoare în administrația locală”, a explicat Irina Pop. Echipa acesteia este formată din Vladimir Rusu- antreprenor, Darius Salaci- inginer, Andreea Rusu- antreprenor, Radu Făgărășan- inginer, Tudor Rafa- masterand în cadru UBB, Călin Suciu- inginer , Ban Sorin Constantin- profesor.


M10 are câteva principii cu care se înscrie în cursa alegerilor locale: moralitate, merit, muncă, modernizare, mediu și patrimoniu. Dintre prioritățile care vizează modernizarea, reprezentanții M10 au în vedere informatizarea administrației, ca să nu se mai piardă vremea la ghișee precum și recuperarea banilor deturnați prin corupție și folosirea lor la modernizare.

Macovei îl critică pe Piedone

Prezentă la Cluj pentru a lansa candidații Partidului M10, Monica Macovei a contestat candidatura lui Cristian Popescu Piedone, calificând-o drept 'o neruşinare".


"Este o neruşinare din partea lui Piedone să vrea să candideze încă o dată la Primăria sectorului 4, fiind în curs de anchetă, inclusiv pentru ceea ce s-a întâmplat la Colectiv, pentru moartea a 63 de oameni şi mulţi alţii rămaşi în viaţă, dar mutilaţi. Piedone a spus că iese din viaţa politică, iar acum s-a hotărât să calce pe cadavre, să arate că nu îi pasă de cadavre şi să candideze", a declarat, Monica Macovei în cadrul conferinței de presă susţinută la Cluj-Napoca.

Macovei a mai spus că tragedia de la Colectiv nu trebuie să fie uitată, iar autorităţile nu trebuie lăsate să ascundă adevărul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter