Politică

Parlamentarii se întrec în promisiuni populiste (III)

Până la alegeri mai este foarte puțin timp, astfel că parlamentarii vor trebui să legifereze “pe repede înainte”. Foarte multe dintre inițiativele lor vor fi însă comandă de partid având în vedere că în câteva luni începe campania electorală.

Deputaţii clujeni sunt, cei mai mulţi dintre ei, scumpi la vorbă în plen. Nu s-au chinuit prea tare până acum să inițieze proiecte legislative, unii dintre aceștia fiind chiar invizibili. Rămâne de văzut ce vor face în această sesiune care tocmai a început. În general, inițiativele lor vizează sănătatea, administrația și justiția, spun ei.

Deputatul PNL Adrian Oros are în vedere o inițiativă privind etichetarea produselor procesate. “Această inițiativă vine să atragă atenția consumatorului, să îl avertizeze în privința a ceea ce conțin aceste alimente. Mai am în vedere o lege privind prevenția în sănătate prin înființarea unei agenții de monitorizare, care să fie formată din structuri deja existente și la nivelul căreia să se promoveze sportul, alimentația sănătoasă de exemplu și alte activități de prevenire a bolilor. De asemenea, cred că este important să se contribuie la sănătate în funcție de cum demonstrează fiecare că a prevenit și a avut grijă de sănătatea lui”, a spus Adrian Oros.


“Vreau să promovez o inițiativă privind trecerea unui teren de la Ministerul Transporturilor în proprietatea județului, pentru Tetarom, pentru înființarea unui parc științific Tetapolis. Devine de asemenea, o prioritate pentru Dej drumul expres Dej-Beclean-Bistrița-Vatra Dornei”, a spus Cornel Itu, deputat PSD.  

“Am în vedere inițiative privind administrația, reforma în justiție, de asemenea, cred că este necesar să creăm facilități în mediul de afaceri. Cred că de asemenea, prioritar este să susținem reforma sănătății. Votul în două tururi și 300 de parlamentari și votul electronic sunt alte priorități ale PMP”, a spus și deputatul PMP Adrian Gurzău.


Inițiativele și planurile deputaților Aurelia Cristea (PSD), Steluța Cătăniciu (ALDE) și Mate Andras (UDMR) în această sesiune parlamentară rămân o necunoscută pentru clujenii care i-au ales, deoarece aceștia nu s-au sinchisit să răspundă la telefon.

Citiți și Parlamentarii clujeni se întrec în promisiuni populiste (II)


            Parlamentarii se întrec în promisiuni electorale

Ultimele Stiri
abonare newsletter