Politică

Parlamentarii clujeni se întrec în promisiuni populiste (II)

În goana după voturi, deputații clujeni propun, în această sesiune parlamentară, inițiative care mai de care mai “pompoase”.

Deputații clujeni PNL și ALDE promovează inițiative legislative mai ales în domeniul educației și sănătății. Din păcate, din experiența celorlalți ani, cele mai multe dintre aceste propuneri rămân, după alegeri, “în aer”.

Parlamentarii au în vedere mai ales inițiativele promovate de partid, fiind astfel co-inițiatori la majoritatea acestora. Legea electorală, care până la urmă îi vizează tot pe ei, se află printre prioritățile aleșilor.  


Astfel, deputatul PNL Radu Zlati promovează inițiativele care vizează domeniul educației.

“Am în vedere Legea învățământului. Sunt interesat de mersul legislativ al modificărilor propuse la legea siguranței în școli și voi depune mai multe amendamente la Codul Silvic. Interesul maxim este pentru legea electorală și tot ceea ce înseamnă reforma în învățământ”, spune Radu Zlati, deputat PNL.  


Elena Reuer ( fostă Uioreanu) propune inițiative în domeniul alimentației.

“Susțin în primul rând prioritățile legislative ale partidului, legea dării în plată și alegerea primarilor în două tururi. De asemenea, am în vedere o inițiativă – etichetarea alimentelor de tip snack și fast- food și cu avertismente informative privind consecințele asupra sănătății. Vreau să promovez și o inițiativă privind reprezentarea de gen la nivelul alegerilor locale și parlamentare”, spune Elena Reuer ( fostă Uioreanu).


Deputatul ALDE Ioan Moldovan este preocupat de regimul armelor și munițiilor și crede că alte țări ar trebui să ia lecții de la România în acest sens.

“Am în vedere legea salarizării unitare și legea irigațiilor. Nu avem un sistem de irigații eficient, iar România nu este pregătită pentrui prognozele îngrijorătoare, urmează câțiva ani secetoși. De asemenea, în ce privește legea armelor și munițiilor, se cere aliniereas legislației românești la legislația europeană, dar am constatat că legislația noastră este mult mai eficientă, de aceea vom face demersuri în acest sens”, spune Moldovan.  


Deputatul ALDE Mircea Irimie vrea să promoveze inițative în domeniul sănătății.

“Am în vedere o inițiativă referitoare la pensionarea anticipată în zonele poluate și de asemenea, o inițiativă care se referă la nevăzători. Îmi doresc să creștem indemnizațiile acestora, care în prezent sunt de 300 de lei. Mai am în vedere o inițiativă pentru cei cu probleme grave de sănătate, imobilizați la pat, care nu se pot deplasa nicicum, mai exact pentru ca acestea să poată fi consultate de medic la domiciliu”, spuneIrimie.


Citiți și Parlamentarii se întrec în promisiuni electorale

Ultimele Stiri
abonare newsletter