Politică

Parlamentarii se întrec în promisiuni electorale

În an electoral, politicienii fac multe promisiuni și vin cu inițiative care mai de care mai „pompoase”.

În această sesiune parlamentară, aleșii vor avea mai puțin timp la dispoziție pentru a legifera, având în vedere că până la alegerile locale mai sunt aproximativ patru luni.

Dacă în 2015 am văzut cum o serie de proiecte au trecut tacit la Senat, de data aceasta s-ar putea să vedem totuși mai multe inițiative legislative pentru popor, având în vedere că sunt două runde de alegeri, iar parlamentarii vor avea nevoie de voturi.


Mai exact, aceștia vor avea la dispoziție aproximativ trei luni pentru a-și promova proiectele.

Senatorii clujeni au în vedere în primul rând promovarea inițiativelor de anul trecut, care nu au ajuns să fie dezbătute, inițiate de ei sau alături de alți colegi de partid.  


Unul dintre cei mai activi senatori, social democratul Alexandru Cordoș (PSD) vrea să promoveze mai ales proiectul salarizării unitare. “Va fi o sesiune mai scurtă puțin și sunt convins că vor fi tot felul de constrângeri în privința promovării unor proiecte. În primul rând voi promova proiectele grupului PSD, unele de anul trecu. Prima prioritate este adoptarea unei legi unitare a salarizării. Trebuie finalizat apoi proiectul privind achizițiile publice. O altă prioritate este adoptarea legii dării în plată. De asemenea, este importantă promovarea proiectului privind impozitul diferențiat în alimentația publică. Mai sunt, sigur, proiectele care vizează județul nostru, pe care le-am susținut în fiecare an”, a declarat Alexandru Cordoș.

Senatorul UDMR Laszlo Attila are priorități în primul rând în domeniul medical. “Vreau să facem niște actulaizări în ce privește reglementarea problemei etnobotanicelor, am susținut mereu acest proiect. Sunt necesare câteva actualizări aici. De asemenea, vreau să încerc să finalizăm problema impozitării pe familie, adică să existe o lege pentru ca la impozitare să se țină cont de numărul membrilor unei familii”, a spus Laszlo Attila.


Senatorul PNL Alin Tișe spune că prioritățile sale și ale partidului sunt legate de reforma în administrație și reorganizare teritorială. “Prioritățile noastre vizează reforma în administrație și reorganizare teritorială. Desigur, am susținut mereu reforma constituțională. De asemenea, ca în fiecare an, susțin proiectele care îi vizează pe clujeni, privind aeroportul, Spitalul Regional, autostrada”, a spus Alin Tișe.

Senatorul PNL Marius Nicoară nu a putut fi contactat pentru a ne spune care sunt prioritățile sale legislative în această sesiune electorală.


Dintre inițiativele sale de anul trecut vă reamintim însă una privind organizarea şi desfăşurarea votului prin corespondenţă al cetăţenilor români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate, o propunere legislativă privind înfiinţarea Muzeului Ororilor Comunismului în România, o propunere legislativă privind cinematografia, dar cele mai multe iniţiative legislative ale sale au vizat domeniul sănătăţii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter